DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Bottasnak esélye sincs Hamilton ellen”

Noha a finnt sem tartja lassúnak, Gerhard Berger szerint a csapattárs nem tud felérni a hétszeres F1-es világbajnok világklasszisához. Az osztrák minden idők legjobbjai közé sorolja a britet.

Valtteri Bottas 2017 óta szerepel a Mercedesnél, ám az elmúlt négy évad során egyszer sem tudta komolyabban megszorongatni Lewis Hamiltont, aki ez idő alatt a Formula-1 történetének legsikeresebb versenyzőjévé vált. Gerhard Berger szerint a tendencia a jövőben sem fog változni a két csapattárs között – minderről az F1-Insidernek beszélt:

hamilton-bottas-dppi-2020-1



„Lewis abszolút világklasszis. Az őrült tempója és a rendkívüli tehetsége mellett még tapasztalata is van bőven. Bottas sem lassú, de végső soron esélye sincs Hamilton ellen. A legtöbb versenyző így érezne.”

Berger szerint egyébként a jó napot kifogó Max Verstappen, Charles Leclerc és Sebastian Vettel tudná csak legyőzni pillanatnyilag Hamiltont, de hozzájuk képest is jóval komplettebb versenyzőnek tartja a hétszeres világbajnok britet. A korábbi tízszeres nagydíjgyőztes F1-es szerint a mercedeses ott van minden idők legjobbjai között – igaz, számára mindig is Ayrton Senna fogja jelenti az abszolút csúcsot:

„Volt nekünk Fangiónk, Prostunk, Michael Schumacherünk, Alonsónk, Vettelünk és még mások, akik meghatároztak egy korszakot. Szerintem Lewis is ott van köztünk. De számomra minden idők legjobbja továbbra is Ayrton Senna marad.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: