DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton jobb Verstappenéknél”

Gerhard Berger szerint Lewis Hamiltont nem is lehet összehasonlítani Max Verstappennel, vagy Charles Leclerc-rel, legalábbis egyelőre - utóbbiakat inkább egymáshoz kell mérni.

Sokak szerint már csak a Mercedes jelenti a különbséget Lewis Hamilton és Max Verstappen között, sőt, egyesek már 2020-ban is úgy vélték, hogy a holland a mezőny legjobb pilótája, legalábbis ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a szezon során. Maga Verstappen azt mondja, hogy a teljesítményt nem csak győzelmekben és dobogókban kell mérni az autók közötti különbség miatt, Gerhard Berger viszont még nem tenné Hamilton szintjére a Red Bull fiatalját.

00120002_753



"Max Verstappen és Charles Leclerc is nagyszerű pilóta, de Lewis Hamilton versenyképesebb és teljesebb versenyző jelen pillanatban" - mondta a korábbi F1-es pilóta a Racingnews365.nl-nek. "Hamilton tudja, hogy hogyan kell olvasni egy futamot és minden köre gyorsabb, mint amire az autója képes - úgy érzi a gumikat, mintha azok a lábai lennének. Emiatt erősebb mindig a versenyek kritikus szakaszaiban."

Berger szerint Hamilton úgy bánik az abroncsokkal, ahogy Ayrton Senna és Michael Schumacher tudott, emiatt egyelőre nem lehet hozzá hasonlítani a két említett fiatalt. "Ennél több értelme van egymáshoz hasonlítani Leclerc-t és Verstappent. Hasonlítanak a Senna-Prost pároshoz, Leclerc higgadtabb, nem olyan emocionális, Verstappen agresszívebb, mint Senna volt. Lewishoz viszont nem lehet őket hasonlítani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: