DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Ha Kimi mondta volna ugyanazt…

Egy Hamilton eredményeit lekicsinylő megjegyzése miatt kapott hideget-meleget Lando Norris az előző szezonban. A mclarenes jófiúnak tartja magát, akinek sosem volt szándékában rosszat mondani másra.

Mikor Lewis Hamilton a Portugál Nagydíjon megszerezte rekordot jelentő 92. futamgyőzelmét, honfitársa, Lando Norris az újságírói kérdésre úgy kommentálta az eseményt: „Nem igazán jelent nekem semmit, őszintén. Egy olyan autóban ül, aminek lényegében minden versenyt meg kellene nyernie. Egy vagy két másik versenyzőt kell legyőznie és ennyi.”

Norris flegma reakciója visszatetszést váltott ki a szurkolótábor egy részéből, még azzal is megvádolták, hogy rasszista – a fiatal brit aztán bocsánatot kért. A McLaren-pilóta a téli szünetben felidézte az esetet, amelyből megtanult egy fontos leckét.

„Az húzós ügy volt. Igazából a paddockban valószínűleg senkit sem tisztelek jobban Lewisnál és az eredményeinél. Én életemben egyszer álltam dobogón, nincs jogom olyat mondani, hogy nem végez jó munkát, hiszen én is jól tudom, milyen nehéz egyáltalán dobogót szerezni” – mondta a Motorsport.com-nak Norris. Kiemelte, jóindulatúnak tartja magát, akinek sosincs szándékában másra kedvezőtlen fényt vetni.

 



„Jófiúnak érzem magam, és mindig igyekszem jófiú lenni. De néha megpróbálom kimondani az igazat, ami egyeseknek nem tetszik. A Formula-1-gyel kapcsolatos megjegyzéseimmel sosem igyekszem kisebbíteni más érdemeit vagy tiszteletlen lenni. Talán néha rossz dolgokat mondok és rosszul tálalják, vagy olyasmit mondok, amit nem gondoltam át rendesen. De én is ember vagyok, és mindenki szokott hibázni. Lényeg, ami lényeg, sosem volt szándékomban rosszat mondani bárkire, csak az érzelmek beszéltek belőlem, ami mindenkivel előfordul. Elkövettem hibákat és biztosan el is fogok még követni.”

Norris egy másik alkalommal elmondta, viccelődései miatt is kapott már kritikákat, ezért igyekszik komolyabb lenni, mint a múltban. Tisztában van vele, hogy nem mindegy, ugyanazt ki mondja: egyetértett a felvetéssel, hogy egészen más lett volna a fogadtatás, ha például Kimi Raikkönen nyilatkozza Hamiltonról, hogy nem izgatják a rekordjai.

„Igen, én is úgy gondolom, ha Kimi mondta volna, akkor az embereknek tetszett volna. Ez ellen nem lehet mit tenni, itt arról van szó, kiről milyen kép él az emberekben. Szerintem amióta megérkeztem, én voltam a vicces fiú, talán nem voltam eléggé komoly, amennyire kellett volna lennem. De feltételezem, hogy sosem látták a rossz vagy dühös oldalam, ha pedig ez jön elő, akkor az emberek azt hiszik, hogy produkálom magam és tiszteletlen vagyok, pedig ez nincs így. Más versenyzők sűrűn mondanak ilyeneket, tőlük az emberek számára ez a normális, így elnézik nekik. Engem jófiúnak tartanak, ezért ha valami durvábbat mondok, azt gondolják, kifordultam magamból” – fejtegette Norris, levonva a következtetést: nem lehet azon változtatni, kiről milyen kép él az emberek fejében.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: