Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 3. szerda
F1

Ricciardo Norrisról: Nem leszünk mémpár

Sokan azt várják, hogy az ausztrál átigazolásával az F1 legviccesebb párosa fog idén összeállni a McLarennél, ám a többszörös futamgyőztes leszögezte: ő dolgozni és autót fejleszteni érkezik Wokingba.

Daniel Ricciardo mindössze két év renault-zás után úgy döntött, hogy 2021-től a McLarennél folytatja a pályafutását. Új csapatánál Lando Norris lesz a csapattársa, s bár a rajongók nagy része sajnálta, hogy Carlos Sainz távozásával felbomlott az eddigi páros, Ricciardo érkezésével az eddiginél is több mókában bízhatnak.

Az ausztrál és a brit a mezőny jelenlegi talán két legviccesebb figurája, akik ráadásul jól ki is jönnek egymással és már eddig is sok nevetést okoztak – elég csak az emlékezetes „fanszőrös” sajtótájékoztatóra gondolnunk (lásd a fenti videót).

Ricciardo ugyanakkor a Sky Sportsnak adott interjúban leszögezte: nem a poénkodás kedvéért igazolt Wokingba: „Nem fogunk átmenni vígjátékba. A munka miatt megyek oda és azért, hogy fejlesszünk az autón. A személyiségem persze nem fog változni, szóval szerintem továbbra is élvezni fogom, amit csinálok… de egyértelműen nem azért megyek oda, hogy mémpárt alkossunk vagy nevezzék bárminek is ezt manapság!”

A Red Bullnál korábban több F1-es nagydíjat is nyerő pilóta hozzátette: elégedetten távozott a Renault-val, úgy érzi ugyanis, hogy elvégezte a munkát, amiért szerződtették. „Őszintén úgy távozhattam, hogy beteljesítettem a feladatomat. Számomra fontos volt, hogy úgy éreztem, valamivel hozzá tudtam járulni és vissza tudtam valamit adni a csapatnak. Ott voltak a dobogók, valamint egyszerűen csak az öröm nem is csak az én arcomon, hanem mindenkién a csapatnál. Nagyon sokat vártak erre.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?