DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Vettel segítségével Strollból bajnok lehet”

A négyszeres világbajnok azt hozhatja ki az Aston Martinnál Lance Strollból, mint a Ferrarinál Charles Leclerc-ből. A sajátos meglátásairól ismert Eddie Jordan szerint alábecsüljük a kanadai fiatal képességeit.

Az egykori Formula-1-es csapattulajdonos, Eddie Jordan azért néz más szemmel az Aston Martinra, mint más formációkra, mert egykori istállója, a Jordan reinkarnációja. Az ír ismert sajátos meglátásairól és véleményeiről, így az Aston Martin pilótájáról, Lance Strollról sem úgy gondolkodik, mint a többség, akik fizetős pilótaként kategorizálják be a háromszoros F1-es dobogóst. Jordan szerint egy lehetséges világbajnok veszett el Strollban, a csapathoz érkező Sebastian Vettel pedig segíthet abban, hogy utat törjön a benne rejlő potenciál.

„Mindannyian elgondolkodtunk rajta, vajon helye van-e Lance-nek a csapatban. Most azonban kijelenthető, hogy Lance sebessége minden kétségen felüli. Előfordul, hogy nem mindig mutatja meg a tempóját, amennyire kellene neki vagy tudná. De óriási tehetség rejlik benne, és megvan a sebessége, hogy világbajnok legyen” – mondta a The-Race-nek Jordan.

 



„Amiből többet szeretnék látni tőle, az a kiegyensúlyozottság. Egy átlagos versenyen sosem tudjuk, mit fogunk Lance-től látni. Szerintem Vettel érkezése segíthet neki ebben: ő ösztönözheti, ahogyan Leclerc-t is ösztönezte. Így pedig lehet, hogy ebben az évben már egészen másik Lance Strollt fogunk versenyezni látni.”

„Biztos vagyok benne, hogy megvan a kellő sebessége, márpedig ha egy versenyző elég gyors, akkor bármi lehetséges. Vélekedésem szerint emeli a tétet és tényleg erős lesz, részben, mert már Aston Martin a csapat, részben, mert valamit bizonyítania kell Vettel ellen” – jósolta meg Jordan, hogy Stroll lehet a 2021-es szezon sötét lova.

Az egykori csapatfőnök véleménye hízelgő a kanadaira nézve, de idekívánkozik, hogy nemrég még egészen más hangnemben beszélt az Aston Martin pilótapárosáról. Akkor úgy vélekedett, a csapat rossz lóra tett Vettel választásával, inkább Sergio Perezt kellett volna alkalmaznia. Strollról pedig ezt mondta: „Fogalmam sincs, hogy mi zajlik az ő fejében. Néha jól vezet, néha viszont kritikán aluli a teljesítménye, képtelen következetesen vezetni” – hangzott Jordan korábbi megszólalása, amelyben még nem leendő világbajnokot látott fiatalban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: