DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Domenicali: A szezon végére tömegeket akarunk látni

A Formula-1 élén Chase Carey-t váltó Stefano Domenicali szeretné, ha a szezon második felében visszatérhetnének a rajongók a lelátókra. Az olasz optimistán áll a dolgokhoz.

Egy korábbi interjúban Stefano Domienicali már elárulta, hogy eléggé rugalmasan fognak hozzáállni az idei versenynaptárhoz, és folyamatosan kapcsolatban állnak a nagydíjak szervezőivel, hogy egyeztessenek az aktuális helyzetről.

A koronavírus a tavalyi után az idei szezonra is komoly hatással lesz, a versenynaptárat már át is kellett alakítani, s bár voltak olyan találgatások, hogy esetleg az utcai pályák a törlés sorsára juthatnak, ezt később maga az F1 és például Monaco is cáfolta.



Az F1 vezérigazgatói posztját Chase Carey-től megöröklő Stefano Domenicali elmondta, hogy reméli, hamarosan véget ér ez a rémálom és visszatérhetnek a nézők a pálya szélére is, hogy ne csak tv-ből követhessék az F1-et.

„Ami jelen pillanatban a legfontosabb, az az, hogy el tudjuk kezdeni a 2021-es szezont” – mondta Domenicali a Sky Sports-nak. „Szeretnék optimista maradni, remélem, hogy ez az év már egy előrelépés lesz a tavalyi helyzethez képest.”

„Ha ez a krízishelyzet egy kicsivel tovább tart, mint tervezzük, akkor az veszélybe sodorhatja az előzetes terveinket és azok sikeres véghezvitelét” – mondta az F1 új vezére, aki azt is elárulta, milyen célt tűztek ki 2021-re.

„Abban reménykedünk, hogy a 2021-es szezon végére a nagydíjakon már jelen lehetnek a rajongók a lelátókon, így a célunk az, hogy a tömegek visszatérjenek a versenyhétvégéken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: