DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az F1 rugalmasan kezeli az idei szezont

A versenyek eltörlése vagy elhalasztása idén is benne van a pakliban, ezért az F1 új vezérigazgatója az alkalmazkodás fontosságát hangsúlyozta. A túl hosszú naptárakról is beszélt.

Első jelentősebb interjúját adta az F1 újdonsült vezérigazgatója, Stefano Domenicali, aki egy aktuális témát, a versenynaptár kérdését boncolgatta. A száguldó cirkusz idén annak ellenére szervezett le 23 versenyhétvégét, hogy a tomboló világjárvány miatt a tavalyi menetrend is teljesen felborult, és csak egy erőltetett menettel tudtak 17 versenyt lebonyolítani az év második felében. Ráadásul már az ideiben is módosításokra volt szükség - Ausztrália új időpontot kapott, Kína pedig halasztást kért.

 domenicali20201



"Napi szintű kapcsolatot tartunk minden szervezővel, hiszen tudjuk, hogy a járvány még nem múlt el. Ezért módosítottuk Ausztrália helyét a naptárban. Rugalmasnak kell lennünk, mert az év első felében előfordulhat, hogy nézőket egyáltalán nem, vagy csak korlátozott számban engedhetünk a versenyekre. Azt garantálhatom a szurkolóinknak, hogy biztosítani akarjuk a szezont" - magyarázta Domenicali a Sky Sports F1 munkatársának. Hozzátette: vannak alternatív megoldásaik, de ezek alkalmazását egyelőre nem látják indokoltnak.

A sorozat és a nézők számára pozitív, hogy ilyen sok verseny belefér egy évbe, de a tavalyi erőltetett menetből kiindulva a 23 futamos versenynaptárak hosszú távon nem biztos, hogy fenntarthatóak lesznek. Ezt Domenicali is szem előtt tartja, de úgy gondolja, a probléma önmagát fogja megoldani. "Talán csökkentjük a versenyek számát, és esélyt adhatunk annak, hogy bizonyos helyszínek felváltva rendezzenek nagydíjat" - fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: