DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen: Miért a Hülkenberg-beszólásomra emlékeznek?

Egyetlen mondatos visszavágás volt, ráadásul már évekkel ezelőtt, mégis rendre ez kerül elő Kevin Magnussen kapcsán: a dán jobban szeretne inkább a pályán történtekre emlékezni F1-es karrierjéből.

Kevin Magnussen – akinek a minap született meg a kislánya – az előző szezon végén búcsút intett a Formula-1-nek. A dán kapcsán az agresszív vezetési stílus és az őszinte megnyilvánulások mellett egy jelenet szokott mindig beugrani a rajongóknak: amikor a 2017-es Magyar Nagydíj után a tv-kamerák előtt szóváltásba került Nico Hülkenberggel.

A hungaroringi futamon kemény csatát vívott egymással a két pilóta, Magnussen egy ponton pedig a fűre is leszorította a németet, aki ezt követően ment oda interjút adó társához, a „mezőny legsportszerűtlenebb” versenyzőjének nevezve őt. Magnussen erre reagált úgy, hogy „nyald meg a golyóimat!”, ezt pedig azóta is sokan rendre előszedik. Olyannyira sokan, hogy az már-már bosszantja a pilótát – erről a Motorsport.com szaklapnak beszélt:

„Ez a dolog Hülkenberggel rajtam ragadt, és már majdnem idegesít, hogy erről kell beszélnem. Lesz más is, amire emlékezni fogok. Ez a dolog nagy figyelmet kapott, de nem erre fogok emlékezni az F1-es pályafutásomból. A legtöbb ember hajlamos egy dologra fókuszálni, mint ez az eset velem és Nicóval. Én nem is gondolok erre az esetre, mégis rajtam ragadt. Már négy éve történt, és még mindig erről kérdeznek. Miért erre emlékeznek az emberek? Nagyon nehéz ezt számomra megérteni. Én sokkal inkább emlékszem a sport szempontjából fontos eseményekre és arra, ami a pályán történt.”

Maga Magnussen egyébként még mindig legelső versenyére, a dobogóval záruló 2014-es Ausztrál GP-re emlékszik vissza a legszívesebben: „Akkor realizáltam, hogy valóra vált az álmom: azt az első versenyt, az egész hétvégét soha nem fogom elfelejteni. A dobogóra is felállhattam. Attól féltem, hogy egyszer csak felébredek, féltem, hogy csak álom az egész. Szürreális volt végre megtapasztalni azt, amiről egész gyermekkoromban csak álmodoztam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: