DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen azt hitte, a bajnoki címért mehet

Az F1-ből távozó dán pilóta úgy tudta, hogy a Force Indiánál fog debütálni, az utolsó pillanatban döntött másképp a McLaren - az első dobogó után nagy elvárásai voltak, de nem bánt meg semmit.

Nem futotta be a tőle várt karriert a Formula-1-ben Kevin Magnussen, aki 2014-ben a McLaren fiataljaként rögtön dobogós eredménnyel debütált a száguldó cirkuszban. Ezt követően azonban kiderült, hogy a wokingiak autója nem alkalmas a hasonló produkciók szállítására, Magnussen átmenetileg ki is került az F1-ből, majd a visszatérése után sem a Renault-nál, sem a Haasnál nem tudott nagyot robbantani.

kmag_2



"Azt kell mondanom, hogy a 2014-es Auszrál Nagydíj idején elég nagy elvárásaim voltak magammal szemben. Az első dobogóm után azt gondoltam, hogy újoncként rögtön a világbajnoki címért fogok küzdeni" - mondta Magnussen a Motorsportnak adott interjújában. "A Formula-1-ben azonban sosem tudhatjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok, ezt elég nehéz megjósolni, egyszerűen csak a legjobb formánkat kell hozni és élvezni, amíg tart."

"Nem mondhatom, hogy igazán megbántam volna bármit - a McLarenre sem panaszkodhatok, köszönöm a lehetőséget, amit adtak nekem újoncként. Akkoriban azt hittem, hogy a Force Indiánál fogok debütálni, a McLaren azt mondta nekem, hogy oda fognak tenni, aztán az utolsó pillanatban mégis a McLarenbe ülhettem bele. Visszanézve mindig lehet találni olyan dolgokat, amiket most másképp csinálnánk, de összességében karrierem lehetett az F1-ben, amit nem sokan mondhatnak el magukról. Gyerekként ez egy elég nehezen teljesíthető álomnak tűnik. Én megcsináltam és hálás vagyok a lehetőségért" - magyarázta a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: