DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elmaradhatnak az utcai versenyek 2021-ben?

Azt követően, hogy idén már egy hivatalos ráncfelvarráson átesett a 2021-es Formula-1-es versenynaptár, sajtóinformációk szerint előfordulhat, hogy további módosításokra lesz szükség.

Az eredeti tervek szerint rekordszámú, 23 futamot láthatunk 2021-ben, azonban a koronavírus még mindig a legnagyobb tervezője az előttünk álló szezonnak, így egy átalakításon már át is esett az eredeti tervezet.

A szezonnyitónak hagyományosan otthont adó Melbourne ugyanis már zsinórban másodszor esik el ettől a státuszától, jelen állás szerint novemberben rendezik majd meg az Ausztrál Nagydíjat, ahogyan a kínai versenyhétvégét is a szezon záró futamai közé helyezték át. 



Jó hír, hogy Imola 2021-ben is a versenynaptár szerves részévé vált, azonban az már kevésbé, hogy a holland Formule1.nl értesülései szerint veszélybe kerültek az utcai pályák is, így Monaco, Azerbajdzsán és Kanada.

Ennek legfőbb oka az lehet, hogy már hónapokkal a verseny előtt megkezdődnek a lezárások és az átépítések a verseny érdekében, aminek jelentős anyagi vonzatai vannak és valószínűleg egyik helyszín sem szeretne hoppon maradni a korlátozások miatt.

Azonban sorban állnak a beugrásra készen álló pályák az esetleges megüresedett helyekért, a tavaly bemutatkozó Mugello vagy a visszatérő Isztambul és Nürburgring is szívesen átvállalná ezt a „terhet” a hírek szerint. A Formula.hu információi szerint a fennmaradó hely, amely eredetileg a Vietnámi Nagydíjé lett volna és továbbra is üresen áll május 2-i dátummal, valószínűleg Portimaóé lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: