DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas nem fog rosbergi eszközökhöz nyúlni Hamilton ellen

A Mercedes finn pilótája úgy érzi, visszaütne, ha olyan mentális trükkökhöz folyamodna a hétszeres F1-es világbajnok ellen, mint tette azt a brit korábbi német csapattársa.

Amióta 2017-ben Valtteri Bottas lett Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, a britnek nincs igazi házon belüli kihívója a vb-címért. Pedig a korábbi években Nico Rosberg a legtöbbször meg tudta őt szorongatni, sőt 2016-ban le is győzte őt – hogy aztán napokkal világbajnokká válása után bejelentse a visszavonulását. A német pilóta bevallottan próbálta mentális játszmákkal is kibillenteni az egyensúlyából az azóta hétszeres világbajnokká váló egykori csapattársát, akivel emiatt igencsak feszültté is vált a korábban már-már baráti viszonyuk, ezért sokan úgy vélik, Bottasnak is hasonló eszközökhöz kellene folyamodnia.

bottas-hamilton-dppi-f1-2020



A finn szerint viszont ez nem az ő módszere, és különben is visszaüthetne – minderről a Motorsport.com szaklapnak adott interjúban beszélt: „Úgy gondolom, az egyik fő erősségünk egyértelműen az, hogy csapatként tudunk dolgozni. Nyilván keményen tudunk csatázni egymással, de ezt magunk mögött is tudjuk hagyni. És tudjuk, hogy ha képesek vagyunk együtt dolgozni, abból végső soron a csapat fog profitálni. Szóval nem lesz olyan, hogy eltitkoljuk a beállításokat vagy az adatokat, vagy bármi ilyesmi. Túlságosan is alábecsülik a sportban a csapatszellemet. Szerintem nagyon fontos, hogy fenntartsuk a motivációt és ne legyenek konfliktusok.”

„Persze sokan javasolják, hogy Nico Rosberggé kellene válnom. De én nem vagyok egy Nico Rosberg. Sokkal jobban szeretek a pályán beszélni és fair módon versenyezni. Emellett volt szerencsém már kiismerni Lewist, és tudom, hogy semmi előnyöm nem származna belőle, ha mentális trükköket próbálnék bevetni ellene. Biztos idegesítené őt, de csak az energiámat pazarolnám, mert szerintem csak még jobban felbosszantaná magát, és így még gyorsabban vezetne. Szóval megvan a saját módszerem, úgy akarok nyerni, ez a célom.”

Arra ugyanakkor Bottas is felkészült, hogy valamin változtasson, mert tudja, hogy egyre nagyobb a nyomás rajta, hiszen 2022-re már a Williamsnél szereplő, s a szahíri beugrása alkalmával igencsak meggyőzően teljesítő George Russell is szabadon igazolhatóvá válik: „Szívesen felfedeznék valamit, úgy érzem, talán eljött az idő, hogy kipróbáljak valami mást. Természetesen mindig a jövőbe tekintek, és lesznek lehetőségek. Viszont ebben a sportban azért nem lesz milliónyi belőle. Tudom, hogy nem lesz 15 szezonom Lewis mellett arra, hogy megpróbáljam legyőzni. Tudom, hogy meg kell próbálnom és le kell győznöm őt a most következő évben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: