DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Megérkezett és festést villantott az Alpine

A Renault-ból átalakuló csapat a teljes vállalat új stratégiájáról szóló prezentáció keretein belül tett közzé néhány fotót az F1-es autó dizájnjáról – amely azonban még nem a végleges változat.

Csütörtök délelőtt nagyszabású prezentációt tartott a Renault Csoport, amelyen a „Forradalom” angol kifejezésére hajazó „Renaulution” nevet kapta. A Formula-1 szempontjából a legfontosabb részek az Alpine márkával kapcsolatosak, hiszen a 2021-es idénytől kezdve immár Alpine F1 Team lesz a Renault-ból átalakuló csapat neve. Ennek megfelelően az éjszaka folyamán az istálló közösségi oldalai már megjelenést is váltottak, a sárga-fekete színek helyett a francia trikolór dominál.

A prezentáció során aztán stúdiófelvételeket is mutattak az Alpine F1-es autójának festéséről, amely azonban még nem a végleges, azt a tervek szerint februárban leplezik le. Így a képek csak ízelítőként szolgálnak, mindenesetre iránymutató lehet a várható színvilággal kapcsolatban: az autó egyelőre főként feketében pompázik, s csak a hátsó szekcióban, a motorborításon tűnik fel a kék-fehér-páros – igaz, ez tehát még változhat.

Az Alpine-t egyébként a Renault Group egyfajta „avantgárd” márkaként igyekszik majd pozícionálni, ennek keretében többek között bejelentették, hogy a Lotusszal együttműködve teljesen elektromos sportautót fejlesztenek majd. Persze az F1-es projekt lesz a márka egyik ékköve, 2021-ben a Fernando Alonso, Esteban Ocon párossal képviseltetik magukat a száguldó cirkuszban.

 

A várakozásokkal ellentétben amúgy a felsővezetés összetételét illetően nem történt bejelentés a csütörtöki eseményen. Az már néhány napja eldőlt, hogy Cyril Abiteboul teljes egészében távozik a vállalattól, az Alpine vezérigazgatója – aki így az F1-es projektet is felügyeli majd – pedig Laurent Rossi lesz, aki közvetlenül Luca de Meo Renault CEO-nak jelent majd. Az még nem dőlt el hivatalosan, ki lesz a csapatfőnök, bár várhatóan Marcin Budkowski lesz a befutó, ahogy az sem, hogy a Suzuki MotoGP-csapatát elhagyó Davide Brivio milyen pozícióban érkezhet hozzájuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: