DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Cyril Abiteboul távozik a Renault-tól

A Renault eddigi csapatfőnöke elhagyja a gyártót: a korábbi értesülésekkel ellentétben nemcsak az eddigi pozíciójában, de semmilyen más poszton sem dolgozik tovább a franciáknál.

Azonnali hatállyal távozik a Renault F1-es istállójának csapatfőnöke, Cyril Abiteboul. A francia szakemberrel kapcsolatban azt sokan várták, hogy az átszervezések miatt elveszti jelenlegi pozícióját, de a legvalószínűbb az volt, hogy nem a csapatnál, hanem a gyártónál lesz valamilyen vezető beosztásban a továbbiakban - a bejelentés szerint azonban ilyen lehetőséget sem kapott, teljes mértékben kivonul a Renault kötelékéből.

Az Alpine vezérigazgatója Laurent Rossi lett, így a brandhez tartozó dolgokat is ő fogja irányítani, ebbe pedig az F1-es csapat is beletartozik, az pedig valószínű, hogy a csapatfőnöki posztot Marcin Budkowski veszi majd át. Rossiék közvetlenül a Renault vezérigazgatójának, Lua de Meónak fognak elszámolással tartozni. 

A bejelentéssel kapcsolatban elhangzottak a szokásos dolgok, Abiteboul és de Meo is nagyon megköszönte a másiknak az eddigieket, de ennél többet nem tettek hozzá.



abi_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: