DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Nem fogja könnyen elengedni Gaslyt a Red Bull”

Franz Tost, az Alpha Tauri csapatvezetője szerint túl sok pénzt invesztáltak az energiaitalosok a futamgyőztes franciába ahhoz, hogy könnyen átengedjék őt az egyik F1-es riválisuknak.

Pierre Gasly a 2017-es szezon közben mutatkozott be a Formula-1-ben, s egy fél évadnyi Red Bull-os kitérőt leszámítva végig a Toro Rossónál/Alpha Taurinál versenyzett. A nagycsapattól való száműzetése óta különösen erősen teljesít, amit a 2019-es interlagosi futamon egy dobogóval, míg tavaly Monzában egy váratlan győzelemmel húzott alá.

gasly-alphatauri-rb-abudhabi



A francia produkciója rivális gárdák figyelmét is felkelthette – egy ideig keringtek a Renault-val kapcsolatos pletykák –, Franz Tost, az Alpha Tauri csapatvezetője szerint viszont a Red Bull ragaszkodni fog hozzá:

„Ha egy pilóta olyan versenyképes, mint Pierre, akkor igen, természetesen érdeklődni fognak más csapatok a szerződése részleteiről” – nyilatkozta Tost az Autosportnak. „Tudni akarják, mikor válik elérhetővé a versenyző. De a Red Bull-lal van szerződése, és nem hiszem, hogy ilyen korai szakaszban szabadon fogják engedni. Rengeteg pénzt fektettek abba, hogy felépítsék őt, és előbb-utóbb szeretnék, ha ez gyümölcsözne és jó eredményeket érnének el, futamokat és bajnokságokat nyernének vele. Meglátjuk.”

Helmut Markóék elmondták korábban, hogy Gaslyt azért nem rakták vissza a nagycsapatba, mert az Alpha Tauri vezéreként tartanak rá igényt. Tost szerint ez a vezérszerep többek között az autó fejlesztéseivel kapcsolatos iránymutatásból is megnyilvánul:

„Most már tapasztalt és egyúttal sikeres versenyzőnek is számít. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy a csapat hallgat a műszaki visszajelzéseire, és persze ennek eredményeképp az autó új kialakítására is hatással van. Úgy fogalmaznék, hogy az összes tervező és mérnök figyelembe veszi egy ilyen jó versenyző visszajelzéseit a következő évi autó még jobbá tételekor. Ez az autó pedig még jobban fog passzolni az adott pilóta stílusához, s ezáltal még gyorsabb lesz. Ez a normális.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: