DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Jos Verstappen: Talán a Ferrarinál is rosszabb volt a Red Bull

Max annyira jó, hogy nehéz megállapítani, mit tud az autója – vélekedik az idősebb Verstappen. A holland azonos technikába ültetné fiát és Hamiltont, hogy kiderüljön, ki a legjobb.

A versenyzők, Max Verstappen és Alex Albon között tátongó szakadék miatt talán a Red Bull az a 2020-as autó, amelyről a legnehezebb megállapítani, mennyire is volt versenyképes. Bár a holland pilóta szerint a sajtó eltúlozta az RB16 problémáit, apja épp ellenkezőleg gondolja, szerinte az is lehetséges, hogy a Red Bull a hírhedt SF1000-nél is gyengébb konstrukció volt.

„Max mindig 110 százalékon vezet. Ezért nem tudjuk igazán, mennyire jó vagy rossz az autó. Az is lehet, hogy a konstrukció rosszabb volt még a Ferrarinál is” – mondta a Formule1.nl-nek Jos Verstappen. A Benetton, Arrows és Minardi egykori F1-ese a másik Red Bull-oshoz méri fiát: „Az egyetlen összehasonlítási alap a csapattárs. És Albon tényleg nem volt rossz gokartban és az alacsonyabb kategóriákban, mindenhol jól szerepelt. Idén viszont rendesen meggyűlt a baja Max oldalán.”



Az idősebb Verstappen szerint fia egy másik versenyzővel említhető egy szinten a mezőnyből, mégpedig Lewis Hamiltonnal. Nincs sok esély rá, hogy valaha megvalósul, de szívesen megnézné a párost azonos autóban.

„Ha engem kérdeznének róla, én biztos akarnám. Fogalmazzunk úgy, nem bánnám, ha Max Hamilton oldalán versenyezne. Hogy aztán mi történne, hát, az világos… A legjobb dolog lenne, ha ők ketten ugyanazt az autót vezetnék. Akkor tényleg meg lehetne mondani, ki a legjobb. Megtapsolnám, ha ez történne, nagyon jó szezon lenne. Szerintem az egész világ erre vár…” – mondta a 48 éves ex-F1-es.

„Ugyanaz igaz rá, mint amit Maxról is elmondhatok, hihetetlen erős, nézzük meg a csapattársaihoz viszonyítva. A Mercedesnél nagyon kijött a lépés Hamiltonnak, hiszen a McLarennél voltak rosszabb évei. Ebből is látszik, hogy nem lesz senki világbajnok, aki mögött nincs bajnokcsapat bajnokautóval” – beszélt elismerően Hamiltonról, hangsúlyozva a műszaki háttér fontosságát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: