DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: A Ferrari-akadémia is a pénzről szól

Nem a növendékek tehetségével van a gond, hanem azzal, hogy a szponzorok nélküli fiataloktól veszik el a helyet – magyarázta az 1997-es világbajnok, aki szerint Charles Leclerc és Mick Schumacher a kivételek.

Jelen pillanatban valószínűleg a Ferrari rendelkezik a legerősebb versenyzői akadémiával az összes F1-es csapat közül: számos ígéretes pilóta tartozik a kötelékbe, mint Mick Schumacher, Robert Svarcman, Callum Ilott vagy Arthur Leclerc (Charles Leclerc öccse), hogy csak néhány nevet említsünk. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve azonban sérelmezi, hogy az utánpótlásgárdába főként anyagi támogatással lehet bekerülni.

„Leszámítva (az idősebb) Leclerc-t, mindannyiuknál volt pénz, mikor az akadémiába kerültek. Egyedül nála nem volt meg az anyagi háttér. A többiek mind jelentékeny büdzsével rendelkeztek, ami segítséget jelent. Természetesen így is bizonyítaniuk kellett, de ezek a srácok a Ferrari nélkül is be tudták volna járni azt a karrierutat, ami mögöttük van” – magyarázta a Racingnews365-nek Villeneuve.



Nem az tehát a problémája, hogy a növendékek nem elég tehetségesek, hanem az, hogy olyanok elől vették el a helyet, akik hasonló képességűek, viszont nem áll anyagi háttér a rendelkezésükre – holott egy versenyzői akadémia célja az ilyen fiatalok támogatása lenne.

A kanadai az akadémia egyik tagját, Mick Schumachert nem veszi egy kalap alá a többiekkel. Míg mások számára a Ferrari megkönnyítette az érvényesülést, a német fiatal esetében csak növelte a rá nehezedő elvárásokat: „Micken természetesen évek óta nagy a nyomás a vezetékneve miatt. Egyértelmű, hogy érezte ezt a nyomást és tanulni tudott belőle. Ez nagy különbség az akadémia többi tagjához képest” – mondta Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: