DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Három F1-es szintű akadémistánk van

Már most Formula-1-es alapanyag Schumacher, Ilott és Svarcman triója, vélekedik Laurent Mekies: de hogy egyszer a Ferrarinál versenyezhetnek-e, az a jövő zenéje.

Ebben a szezonban a Ferrari versenyzői akadémiájának növendékei uralják az F1 előszobáját, a Formula-2-es bajnokságot. Két fordulóval a szezon vége előtt Mick Schumacher vezet, Callum Ilott a második, Robert Svarcman pedig az ötödik pozícióban áll. Schumacher sajtóhírek szerint 2021-ben az Alfa Romeo versenyzője lesz, az akadémia vezetésénél pedig úgy gondolják, a másik két fiatal is Formula-1-es helyet érdemelne.

„Amikor valaki gyors, nagyon könnyű dönteni. Remek kapcsolatot ápolunk partnereinkkel (Alfa Romeo és Haas), de a fő kérdés az, hogy a fiúk elég gyorsak-e?” – mondta az F1 Nation podcastnek Laurent Mekies, a csapat sportigazgatója. „Mi erről próbálunk gondoskodni, hogy megmutathassák a bennük rejlő potenciált és fejleszteni is tudjanak rajta. Nekik egyszerűen gyorsnak kell lenniük, és mindenki akarni fogja őket, ennyi az egész.”



„Igen, úgy gondolom, F1-es alapanyagok, ezt bizonyítja, hogy jelenleg is győzelmeket szereznek. Hogy Ferrariba való F1-es alapanyagok? Ez azon múlik, hogyan halad a fejlődésük” – beszélt arról, eljuthatnak-e a Scuderiába egyszer a fiatalok.

A Ferrari mindhárom versenyzőnek szabadedzés-részvételt szervezett a két partnercsapattal, az Alfa Romeóval és a Haasszal. Schumacher és Ilott az Eifel Nagydíjon mutatkozott volna be, a szereplés azonban az edzés lefújása miatt meghiúsult. A bemutatkozás Abu Dhabira tolódhat – eredetileg a szezonzáróra ígérték Svarcmannak a szabadedzést.

„Ha megnézzük a naptárt, Abu Dhabi előtt nincs esély. (Portimao) egy új pálya, senki nem ment még ott, senki nem akarja elveszteni az első szabadedzését. Bahreinben versenyezni fognak, és mi nem akarjuk megzavarni őket, miközben a bajnoki címért harcolnak. Az egyedüli esély így Abu Dhabi, amiről az Alfa Romeóval és a Haasszal is egyeztetni fogunk, mi lehetséges. Még meglátjuk, megoldható-e vagy sem, de nagyon igyekezni fogunk, hogy megadhassuk nekik az esélyt. A futam után pedig ott lesz a fiatal versenyzők tesztje is” – beszélt az opciókról Mekies.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: