DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher sem tudja, idén lesz-e másik lehetősége

Az F2 bajnoki éllovasa ma Németországban megkaphatta volna élete lehetőségét, és F1-es nagydíjon vezethetett volna, de az időjárás felülírta a terveit. Elmondta, mi vár rá az év hátralévő szakaszában.

Történelmi pillanat szemtanúi lehettünk volna az Eifel Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol Michael Schumacher fia, Mick az Alfa Romeo egyik autójával életében először hajthatott volna pályára Formula-1-es versenyhétvégén. A zord németországi időjárás azonban közbeszólt a nagy eseménynek, köd miatt ugyanis egyetlen versenyautó sem gördülhetett pályára. Hasonlóan járt a Ferrari Pilótaakadémiájának másik tagja, Callum Ilott is, aki a Haasnál teljesített volna másfél órás szolgálatot. 

mick-alfa



„Nyilvánvalóan sajnálom, hogy nem mehettem ki, de tudtuk, milyen időre számítsunk” – nyilatkozta a nagyreményű német pénteken kora délután. „Az év ezen időszakában az Eifelben nem garantált a szárazság. Tudtuk, hogy eshet, és esett is. De összességében a felkészülés rendben volt, több megbeszélésen részt vettem, és hasznos tudásra tettem szert” – hangzott a formula.hu részvételével megrendezett online sajtótájékoztatón.

A Ferrari eredeti tervei alapján – miszerint mindhárom F2-ben szereplő junior pilótáját kipróbálja egy versenyhétvégén – arra lehet következtetni, hogy a márka 2021-ben legalább egyiküket előléptetné a királykategóriába. Ehhez azonban az év hátralévő szakaszában be kellene pótolni a ma kihagyott lehetőséget, ami azért nem egyszerű feladat, mert az F1 és az F2 versenyeit ugyanazokon a hétvégéken rendezik, ráadásul most több olyan pálya is bekerült a versenynaptárba, ahol régen, vagy egyáltalán nem járt még az F1. „Meglátjuk, mi lesz. Nyilván több olyan pálya következik, ahol nem mennek túl gyakran, ráadásul a hivatalos pilótáiknak is vezetniük kell az autót. Ki kell várom a végét.”

Az F2 éllovasa a saját bajnokságából is áldozna némi időt, ha ez szükséges ahhoz, hogy az F1-ben autóba üljön. A bajnoki címet persze nem cserélné el egy-két tesztlehetőségre. „Bármilyen alkalom nagyszerű lenne. Az F1 a cél, az F1 az álom, szóval minél többször autóba ülhetek, annál több lehetőségem adódik a bizonyításra. De nyilván az F2-re koncentrálok, ott próbálok jó eredményt elérni” – árulta el a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: