DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Legyőzte a köd az F1-et az első edzésen

Mivel nem tudott felszállni a mentőhelikopter a Nürburgringen, egyórás várakozás után végül törölték az Eifel Nagydíj péntek délelőtti szabadedzését, meggátolva Mick Schumacher debütálását is.

eso-kod-alfa-nurb-fp1



Az előrejelzéseknek megfelelően esős időjárás fogadta a Formula-1-esek péntek délelőtt a hét év után visszatérő Nürburgringen. Az igazán nagy problémát azonban nem ez, hanem a köd okozta, amely miatt a mentőhelikopter nem szállhatott fel, így nem tudott az eredeti 11 órás időpontban elkezdődni az Eifel Nagydíj első szabadedzése.

Ahogy aztán fél órával később, az újabb helyzetjelentés alkalmával sem, délben pedig végül úgy döntött a versenyirányítás, hogy a látási viszonyok miatt egy az egyben törli is a másfél órás tréninget. Ennek mindenekelőtt Mick Schumacher és Callum Ilott itta meg a levét, hiszen a két ferraris akadémista így nem tudott bemutatkozni hivatalos F1-es edzésen az Alfa Romeo, illetve a Haas színeiben.

A program papíron 15 órakor folytatódik a második, vagyis így igazából az első gyakorlással, remélhetőleg immár az időjárás is rábólint majd erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: