DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Lawrence Stroll: Csak ősszel lesz Ausztrál Nagydíj

Eddig is sejthető volt, hogy nem Ausztráliában lesz megtartva a 2021-es szezonnyitó, de ezt most az Aston Martin csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll meg is erősítette. Új dátumot kap Melbourne.

Több ízben is beszámoltunk már róla, hogy feje tetejére állhat az eredetileg megtervezett F1-es naptár, hiszen lehetnek 2020-ban beugró pályák, elmaradhat a kínai és az ausztrál verseny, Vietnámba pedig jó eséllyel el sem megy a mezőny egyáltalán.

Az Ausztrál Nagydíj körül volt a legnagyobb a felhajtás az elmúlt hétén, lévén, ott kezdődne a 2021-es szezon, de a helyileg érvényes szigorítások miatt több sajtóorgánum is elhintette, hogy az Albert Parkba valószínűleg egy másik időpontban fog ellátogatni a száguldó cirkusz.



Az iménti állítást maga Lawrence Stroll, az új főszponzort bejelentő Aston Martin csapatának tulajdonosa erősítette meg a GP Fans oldalának: „Bár még nem jelentették be hivatalosan, de nem fogják törölni a melbourne-i versenyt, csak elhalasztják. Valószínűleg valamikor ősszel látogatunk el Ausztráliába, az első verseny pedig Bahreinben lesz.”

„Az F1 nehéz két-három hónap elé néz, mikor elkezdődik az idei szezon, e a vakcina révén már látjuk a fényt az alagút végén. Azt hiszem, az első néhány verseny embert próbáló lesz. Ugyanakkor tavaly az FIA és a FOM lenyűgöző munkát végzett, hiszen 23 hét alatt 17 versenyt rendeztek meg, komolyabb probléma nélkül.”

„Szerintem a neheze már mögöttünk van, tavaly pedig rengeteget tanultunk azt illetően, hogyan is kellene majd idén cselekednünk bizonyos helyzetekben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: