DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mit gondolnak Verstappenről a korábbi csapattársai?

Fiatal kora ellenére Max Verstappennek Sergio Perez az ötödik márkatársa lesz az F1-ben. Az előző négy pilótát faggatták, mit gondolnak a kíméletlenül gyors és őszinte hollandról.

Bár még mindig csak 23 éves, Max Verstappen évek óta az F1 oszlopos tagja. Karrierje 2015-ben kezdődött a csúcskategóriában, amikor az akkori Toro Rosso beültette őt a szintén újonc Carlos Sainz mellé. A páros egy és negyed szezon után szétvált, amikor a Danyiil Kvjattal elégedetlen Red Bull előléptette Verstappent az anyacsapathoz. A holland azóta is az energiaitalosoknál teljesít szolgálatot, és fogyasztja sorra a csapattársakat. Daniel Ricciardo 2018-as távozását követően előbb Pierre Gasly, majd Alex Albon is lemorzsolódott mellette, így 2021-ben Sergio Perez próbálhatja ki magát ellene. De vajon mit gondolnak róla a korábbi kollégái?

 verstappen-ricciardo-20201



 „Egy gyors és rideg rohadék” – emelte ki Verstappen már-már kíméletlen őszinteségét Pierre Gasly, akinek az elhangzott szavak ellenére nincs rossz véleménye a hollandról. „A gokartos időkben volt néhány ütközésünk, és csak ritkán fakasztott mosolyra. De őszintén szólva egy nagyszerű srác, jó vele együtt lógni. Jól éreztük magunkat együtt.”

Eddigi legnagyobb csapaton belüli ellenfele, Daniel Ricciardo is a holland tempóját emelte ki, mielőtt poénkodni kezdett volna. „Állhatatos és gyors. Keveset fingik, így nincs rossz illata. Igazából teljesen rendben van. Ha legyőzött, mindig arra gondoltam, hogy aznap jobb munkát végzett nálam. Sosem éreztem azt, hogy úgymond viccelődne velem.”

Alex Albon szerint Verstappenről süt, mennyire elszánt. „Nem rejteget semmit. Egyenes, őszinte ember, amivel semmi gond nincs. Messziről látszik az önbizalma. Tudom, mennyit dolgozik és hogyan működik, így egyértelműek számomra az erősségei.”

Carlos Sainznak pedig az volt élete legkeményebb szezonja, amit Verstappen mellet töltött. „Nagyon intenzív időszakként él az emlékezetemben. Minden alkalommal megpróbáltunk legyőzni a másikat, gyorsabb lenni minden szabadedzésen. Imádtam ezeket a helyzeteket, az volt életem egyik, ha nem a legintenzívebb szezonom” – idézte a PlanetF1.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: