DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Vettel jól fogja érezni magát az Astonnál

A négyszeres világbajnok érkezése miatt elküldött mexikói szerint a német versenyző remek döntést hozott, amikor egykori csapatához igazolt, amelytől idén is erős teljesítményre számít.

Az már tavaly tavasszal eldőlt, hogy a Ferrari nem hosszabbít szerződést Sebastian Vettellel, aki végül a Racing Pointból átalakuló Aston Martinnál fog versenyezni a 2021-es szezonban. A német érkezése miatt viszont nem maradt helye Sergio Pereznek – hiszen a másik pilóta, Lance Stroll a tulajdonos Lawrence Stroll fia –, aki pedig karrierje talán legerősebb idényét futotta 2020-ban, amelyre egy szahíri győzelemmel tette fel a koronát.

perez-vettel-2020-dppi



Perezre végül hosszas gondolkodás után lecsapott a Red Bull, így az addig nehéz helyzetben lévő mexikói gyakorlatilag jobb helyre is került, de szerinte ugyanez elmondható a Scuderiánál a végén már csak sínylődő Vettelről is:

„Úgy gondolom, Seb egyértelműen remek döntést hozott” – nyilatkozta Perez a Formula1.com weboldal hasábjain. „Egy olyan csapathoz érkezik, ahol színtiszta versenyző típusok vannak, és ahol nyilvánvalóan jól fogja érezni magát. Élvezni fogja, és ami a legfontosabb, remek mókában lesz része. És afelől sincs kétségem, hogy ők lesznek az egyik legerősebb csapat 2021-ben, szóval nyilvánvalóan fantasztikus autója lesz.”

Ross Brawn, az F1 motorsport-igazgatója néhány hete úgy fogalmazott, Vettelnek nehéz lesz a Perez távozása miatti űrt betöltenie az Aston Martinnál, s ezek a szavak meglepetésként érték a mexikóit: „Olvastam ezeket a megjegyzéseket, és azt gondoltam, ’nehéz elképzelni, hogy egy négyszeres világbajnoknak nehéz dolga lesz egy épp csak futamot nyerő pilóta helyettesítése terén’. De ilyen a Formula-1. A vb-címek és győzelmek nem számítanak olyan sokat, mert nagyon sok függ attól, milyen szintű autóid vannak a pályafutásod során.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: