DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alpine: Ricciardo miatt erősebbé váltunk

A Renault-ból átalakuló csapat főnöke, Cyril Abiteboul úgy véli, a McLarenhez távozó pilótájuknak köszönhetően idén még versenyképesebbek lehetnek – ami épp az ausztrál új csapata ellen érhet aranyat.

Daniel Ricciardo a Red Bulltól érkezett meg a Renault-hoz, ahol két évet töltött el: 2019-ben még elmaradtak a várakozásoktól, 2020-ban viszont kétszer is dobogóra állhatott az ausztrál (egyszer pedig a csapattárs Esteban Ocon is). Az ausztrál viszont már a tavalyi évad kezdete előtt bejelentette, hogy 2021-től a McLarennél folytatja, amely csapattal nagy csatát folytattak a konstruktőri bronzéremért. Azt végül a wokingiak szerezték meg, de Cyril Abiteboul csapatfőnök szerint épp Ricciardo hozzájárulása miatt erősebbé vált az Alpine:

ricciardo-abiteboul-renault-dppi



„Pozitívum eredményeket szállított” – nyilatkozta Ricciardo hagyatéka kapcsán a Formula1.com weboldalnak. „És ami az irónia ebben, hogy szerintem mostanra sokkal erősebb csapattá váltunk, ezért a következő szezonban egy jóval erősebb csapat ellen kell versenyeznie. Hatással volt ránk, és már nagyon mások vagyunk, mint voltunk két és fél évvel ezelőtt. Nagyon sokat adott nekünk.”

„Mindenekelőtt az figyelemreméltó, amit versenyzőként nyújtott, főleg ez utóbbi évben. Szerintem kétség sem férhet a csapat fejlődéséhez. Ez elismerés Danielnek is, egyértelműen ő vezette a csapat hadjáratát, mögötte pedig egy olyan csoport ember, mérnök és szerelő állt, akik elképesztő munkát végeztek a pályán. Daniel nyilván a pályán kívül is egy kiváló nagykövet és csapatvezér. Egyértelműen hozzájárult azokhoz a változásokhoz, amelyeket a csalódáskeltő előző év után eszközöltünk.”

Ricciardo átigazolásának korai bejelentése egyébként törést is okozott a pilóta és a csapat vezetése között, ám a javuló eredmények begyógyították a sebeket, így Abiteboulék jó hangulatban váltak el az ausztráltól: „Örülünk, hogy egy nagyszerű csapatnál láthatjuk őt, és várjuk már az izgalmas csatákat a McLaren és Daniel ellen” – fogalmazott. Ricciardo helyére a két év kihagyás után visszatérő Fernando Alonso érkezik.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: