DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mick Schumacher a Q2-t tűzte ki fő célul

A Haasnál 2021-ben debütáló fiatal német pontosan tudja, hogy csínján kell bánnia az elvárásokkal, így elmondása szerint már annak is örülne, ha olykor bejutna az időmérő második etapjába.

Mick Schumacher a bajnoki címmel záruló második Formula-2-es idénye után jövőre immár a Formula-1-ben fog szerepelni, méghozzá a Ferrarihoz a jelek szerint egyre szorosabban kötődő a Haasnál, ahol a szintén újonc Nyikita Mazepin lesz a társa. Mivel az amerikai istálló idén utolsó előttiként végzett a konstruktőri vb-tabellán, a fiatal német is tisztában van vele, hogy óvatos célokat kell megfogalmaznia debütáló évével kapcsolatban:

mick-schumacher-haas-f1-teszt



„Azt mondanám, hogy a következő évünk arról fog szólni, hogy kezeljük az elvárásainkat, és nyitottak legyünk minden szempontból arra, hogy mi történhet jövőre” – idézi Schumacher szavait a PlanetF1.com szaklap. „Szerintem a Q2 lehet a célunk. Nehéz elérni, de ha sikerül, az győzelemmel ér fel számunkra. Szóval nem is csak magamat fogom motiválni ezzel, hanem egyúttal a külvilágnak is megmutathatjuk, hogy folyamatosan harcolunk és mindig a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fiaként az ifjú versenyzőre nyilvánvalóan az átlagosnál nagyobb figyelem irányul, ez pedig nagyobb teherrel is jár. Mick Schumacher viszont csak azzal foglalkozik, hogy a saját jól belőtt céljainak megfeleljen:

„Ez főként arról szól, hogy felmérjük a lehetőségeket, és azok alapján határozzuk meg az elvárásokat, hogy mi lehetséges. Ha eléred a célodat, elégedett lehetsz. Ha annál többet is elérsz, akkor a fellegekben járhatsz. Ha elmaradsz a várakozásoktól, akkor pedig tudod, hogy keményebben kell dolgoznod.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: