DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mekies: Van mit magunkkal vinnünk 2020-ból

Az olaszok sportigazgatója értékelte a Scuderia 2020-as évét, mely bár a legrosszabbak egyikeként vonul be a történelembe, de a csapat dolgozóinak küzdeni akarása példaértékű a szemében.

A hatodik helyen zárta a 2020-as konstruktőri világbajnokságot a Ferrari, mely minden idők második legrosszabb teljesítménye az olaszok részéről. Egyedül az 1980-as szezonban értek el ettől rosszabb helyezést, akkor a tizedik pozícióban zártak.

Idén mindössze három dobogóra futotta erejükből, de pilótájuk, Charles Leclerc is elmondta már, hogy az ehhez hasonló szezonokból lehet a legtöbbet tanulni és ezáltal fejlődni, ezt az álláspontot pedig Laurent Mekies, a Ferrari sportigazgatója is osztja.



„Ez a szezon iskolapéldája annak, hogy az ilyen rossz helyzetekből lehet a legtöbbet tanulni” – olvashatók Mekies szavai a GP Fans oldalán. „Amit magunkkal viszünk ebből az évből, az a csapat hozzáállása, hogy miként lehet derűsnek maradni ezekben a nehéz időkben is.”

„Minden nehézség ellenére próbáltunk előrébb lépni, még akkor is, mikor csalódást keltő eredmények születtek a pályán. Sok apró, de annál fontosabb sikert könyvelhettünk el idén, s bár hátul voltunk és nem volt emiatt egy könnyű szezon, de ez olyasvalami, amitől erősebbek leszünk és magunkkal visszük a következő évre.”

„Dióhéjban: még ilyen embert próbáló időkben is a határainkat feszegettük, ezt fogjuk megőrizni a jövőben. Amikor a pilóták hátra kerülnek, több kockázatot vállalnak, de nemcsak ők, hanem a csapat is a stratégiai döntésekkel. Ezt kell tennünk a jövőben is, hogy jó eredményeket érjünk el, ki kell mozdulnunk a komfortzónánkból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: