DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Ebben a szezonban sokat kockáztattam

Nem ez volt Charles Leclerc legeredményesebb szezonja, de még így is a jobbak közé sorolná a 2020-as évet a monacói. Nagyon agresszívan versenyzett, ez pedig többször is kifizetődőnek bizonyult.

Charles Leclerc 2019-ben parádésan mutatkozott be a Ferrarinál, hiszen hétszer szerzett pole-pozíciót, tíz dobogója mellett pedig két győzelmet is aratott és pontszámban is felülmúlta négyszeres világbajnok csapattársát.

Idén már esélye sem volt még csak ehhez hasonlót sem alkotni, de úgy gondolja, a körülményekhez képest igenis jól teljesített: „Ez egy fárasztó év volt, de elégedett lehetek. Úgy gondolom, egyéni szinten rengeteget fejlődtem, örülök az eredményeknek, amiket elértem” – mondta Leclerc az F1 hivatalos oldalának.



„Ebben a szezonban rengeteget kockáztattam, és többször is jól sültek el a dolgok, ha pedig ránézünk a pontverseny végeredményére, elmondható, hogy nem tudtam volna sokkal többet elérni. Sok csatát megnyertem a szezon elején, ott meg is szedtem magam pontokkal, de néha nem alakultak jól a dolgok.”

„Szahírban vagy Ausztriában például nem jött ki a lépés, de összességében sokat nyertem idén ezzel az agresszív hozzáállással. Amiben még fejlődnöm kell, az az, hogy jobban megválasszam milyen csatákba állok bele. Ha Szahírban a rajtnál Max elé kerülök, nem lettem volna sokkal jobb pozícióban, mivel ő nyilvánvalóan gyorsabb volt nálunk az egész szezonban, de ez már a mólt, én pedig tanulni fogok belőle.”

Charles Leclerc jövőre új kihívás elé néz, miután Sebastian Vettel helyére új pilóta érkezik a Ferrarihoz Carlos Sainz személyében. Binotto jövőre versenyképesebb motort ígér, így akár csapaton belül is forróbbá válhat a helyzet egy-egy dobogóért vagy akár győzelemért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: