DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Marko: Bottas sz*r volt

Az F1 ügyeletes nagyotmondója George Russellről beszélt egy interjúban, de a fiatal szahíri beugrása kapcsán az is felmerült, hogy miért győzte le rögtön Valtteri Bottast.

Lassan megszokhatjuk, hogy dr. Helmut Marko, a Red Bull egyik mindenhatója cifrábbnál cifrább dolgokat tud mondani, illetve mindezt meglehetősen sajátos stílusban teszi - most is egy hasonló mondat csúszott ki a száján a Motorsport-Totalnak adott interjújában. Markót arról kérdezték, hogy mi a véleménye George Russellről, a Mercedes fiataljáról és annak szahíri beugrásáról, amikor Lewis Hamiltont helyettesítette...

bot



"Russell egy intelligens, gyors fiatalember, a mercedeses teljesítménye nagyszerűen sikerült. Ugyanakkor ebben benne volt egy komolyabb bizonytalanság is (Valtteri) Bottas részéről, így az nem volt igazán reprezentatív összehasonlítás. Bottas annyira sz*r volt az első pénteki körtől kezdve azon a hétvégén, hogy messze a normális szintje alatt teljesített akkor" - mondta ki gondolatait kertelés nélkül Marko.

Azt a kérdést is megkapta, hogy miért nem Russellt csábították át a Red Bullba Sergio Perez helyett. "Russell a Mercedes fiatalja, semmi szükség arra, hogy hamis címkékkel illessük. Tízéves szerződése van Toto Wolff-fal. Mi egy egyéves megoldást kerestünk, erre pedig Sergio Perez sokkal jobb választás volt" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: