DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton megnevezte idei legjobb versenyét

A rekordbeállítást jelentő hetedik vb-címét domináns teljesítménnyel bezsebelő mercedeses úgy véli, az esőben és csúszós aszfalton rendezett isztambuli futamon nyújtotta idén a legkiemelkedőbbet.

Lewis Hamilton hetedszer lett világbajnok 2020-ban a Formula-1-ben, méghozzá talán minden eddiginél meggyőzőbb teljesítménnyel, hiszen a 17 futamos szezonban 11 győzelmet aratott. A brit Isztambulban biztosította be a vb-címet, ahol a szokatlanul csúszós aszfalton és az esőben sokáig csak küszködött: a hatodik helyre kvalifikált a Mercedesszel, majd a verseny első felében szintén messze volt a dobogós helyezésektől.

hamilton-isztambul-mercedes-1



Egykiállásos taktikája és a hajrában feljavuló tempója révén viszont megnyerte a Török Nagydíjat, így nem véletlen, hogy maga Hamilton is ezt emelte ki, amikor arról kérdezték, melyik volt a legjobb futama idén:

„Törökország. Nyilván ez is van meg a leginkább az emlékezetemben, hiszen nem volt olyan rég” – idézi a pilótát a Motorsport.com szakoldal. „Szerintem az volt a legjobb futamom, tekintve a körülményeket, amelyekkel versenyzőként kellett szembenéznünk, valamint nyomás is volt rajtunk, hiszen ott megnyerhettük a bajnokságot. Azt mondanám, hogy szerintem az volt a legkiemelkedőbb teljesítményem.”

A koronavírus-járvány miatt sok bizonytalanság lengte körül a 2020-as idényt, maga Hamilton is kihagyott egy viadalt a fertőzés miatt, de a hétszeres vb-győztes saját bevallása szerint nem változtatott a hozzáállásán, csupán a kései évadkezdet miatt módosított bármin is:

„Mindig egy versennyel foglalkozom egyszerre, így ez egyáltalán nem változtatott a hozzáállásomon. Egyszerűen csak a szezon kezdődött később, így amire hatással volt, az a szokásos felkészülés az első versenyre, hogy a legjobb formámban legyek arra – aztán hosszú ideig nem is volt futam. Próbáltam megtalálni a legjobb módját az edzésnek, hogy felkészült legyek, amikor adódik a lehetőség arra, hogy elkezdődhet az évad. Furcsa volt az év közepén kezdeni, és csak Európában maradni, valamint tripla hétvégéket teljesíteni. De úgy vélem, megmutattuk idén, milyen erősek vagyunk csapatként.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: