DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elárulta a 2021-es Red Bull nevét Horner

A Red Bull csapatfőnöke elárulta, hogy a 2021-es autó nem az RB17 kódnév alatt fut majd, hanem RB16B-ként fognak rá utalni, miután a jövő évi autó inkább csak az idei továbbfejlesztett verziója lesz.

A 2020-as szezont nagyjából a senki földjén zárta a Red Bull, jócskán kimaradva a harmadik helyért zajló öldöklő csatából a konstruktőri világbajnokságban, viszont legalább ekkora távolságra volta a Mercedestől is.

Az osztrákok mindössze két győzelmet tudtak aratni a 17 futamból álló idei szezonban, de a jövő év végén távozó Honda segítségével és az aerodinamikai téren tervezett fejlesztésekkel nagyobb kihívás elé szeretnék állítani a Mercedest 2021-ben.

Az RB16B nevet kapja a 2021-es autó


„Ezúttal nem a tervrajzoktól kell kezdenünk, mivel a jövő évi autó alapvetően az idei technikára épül” – mondta Christian Horner a Motorsport Weeknek. „Amikor ismét Barcelonában leszünk pár hónap elteltével, nagyjából ugyanolyanok lesznek az autók, egy-két fejlesztéstől eltekintve, mint amilyenek Abu Dhabiban voltak.”

„Először fordul majd elő a történetünk során, hogy a soron következő 17-es helyett 16B-nek fogjuk hívni az új autót, mivel az idei technika legalább 60%-át átemeljük a jövő évi autóba. A váltó, a kasztni, a felfüggesztés elemei, ezek mind megmaradnak.”

„Egy fontos pont az aerodinamika, amin lehet változtatni jövőre. A mi filozófiánk az, hogy bármi is történt idén, azt valami módon magunkkal vihetjük a következő szezonra. A Mercedes nagyon erős csapat, láthattuk, hogy folyamatosan fejlesztenek, így további javulásra számítok tőlük, de ha elkapjuk a fonalat, talán nagyobb kihívás elé tudjuk állítani őket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: