DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

40 lóerő a Hondától, türelem Verstappentől?

Egy holland F1-es szakíró úgy tudja, hogy a Honda egy negyven lóerővel izmosabb motorral int búcsút a sportágnak, ezzel akarják vb-címhez segíteni Max Verstappent.

A holland Formula-1-es elemző, Jack Plooij szerint a Honda egy igencsak izmos búcsúajándékkal készül a Red Bull és Max Verstappan számára: a japánok 2021-ben lesznek utoljára motorszállítók az energiaitalosok számára és a hírek szerint akár negyven lóerővel is többre lehet majd képes a motorjuk. Erre persze szüksége is lesz az istállónak, hiszen olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az amúgy is élen álló Mercedes még huszonöt lóerőt talált megbízhatóság-romlás nélkül...

00120036_681



"Pletykaszinten azt hallottam, hogy a Honda 2021-re egy negyven lóerővel erősebb motort épít, ezzel köszönnek el Max Verstappentől. Legalábbis ezt lehet most hallani, de ez persze lehet PR-szöveg is, ezt most még nem lehet tudni" - írta a holland Motorsporton megjelent bejegyzésében saját forrásaira hivatkozva Plooij.

Szerinte egyébként a Verstappen család türelme is véges, mert az utóbbi években csak az ígéreteket hallották, de a teljesítmény nem érkezett meg, továbbra sem tudják felvenni a kesztyűt a Mercedesszel. "A Red Bull is sokat ígér, a Honda is sokat ígér, de ezek egyelőre nem váltak valósággá, így marad a türelem, sok türelem, muszáj, hogy Max türelmes legyen. Ez azonban nem nagyon szerepel a Verstappen család szótárában, vagy maximum hátul, nagyon vékony betűkkel. Ez nehéz ügy" - mondta Plooij.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: