DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Coulthard: Schumacher győzze le Mazepint

A korábbi F1-es pilóta szerint Mick Schumachernek nem lehet nagy gondja Nyikita Mazepin legyőzésével - ha megteszi, akkor mehet tovább felfelé, ha nem, akkor viszont bajban lesz.

A korábbi Formula-1-es pilóta, David Coulthard szerint Mick Schumachernek első lépésként egyértelműen le kell győznie a csapaton belül Nyikita Mazepint és ha ezt megteszi, akkor lehet gondolkodni a továbbiakon - ha ezt nem tudja megcsinálni, akkor baj van. Mazepint sokan egy egyszerű fizetős versenyzőnek tartják, így ha az ifjabb Schumacher lassabb lesz nála, az rá nézve nem jelent sok jót - mint ismert, ők ketten alkotják a Haas Formula-1-es csapatának 2021-es felállását.

00120036_035_1



"A Haas biztonságos hely lesz számára a tanuláshoz. Azt nem hiszem, hogy meg fog szenvedni Mazepin legyőzésével, de ha mégis, akkor problémája lesz. Ha ezt megoldja... akkor pár éven belül lehetőséget kaphat akár a Ferrarinál, akár másik csapatnál, ez majd attól függ, hogy mi lesz a  Ferrari mostani pilótáival, Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal" - mondta Coulthard a Daily Expressnek adott interjújában.

"Én láttam nála a fejlődést az alacsonyabb kategóriákban, ő egy koncentrált, jó állapotú, éhes autóversenyző" - beszélt tovább Schumacherről Coulthard, aki húsz évvel ezelőtt nagy csatákat vívott Mick édesapjával, a hétszeres világbajnok Michaellel. "Megvan a maga személyisége. A kapott lehetőségekkel lépett előre a tabellák élére, de tudjuk, hogy adhatunk valakinek jó autót, vagy jó csapatot, de ha nem elég ügyes, akkor nem fog vele nyerni" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: