DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc Verstappenről: Gyerekként ki nem állhattuk egymást

A Ferrari monacói versenyzője elismerte, hogy fiatalabb korukban nagyon nem bírták egymást a Red Bull hollandjával, mostanra viszont értek annyit, hogy normalizálódjon a rivalizálásuk.

Charles Leclerc és Max Verstappen a fiatal generáció legfényesebb csillagai közé tartozik, ráadásul már a Formula-1-ben is több ízben összecsaptak egymással, elég csak a tavalyi spielbergi és silverstone-i ütközetükre gondolnunk. Az is érződik, hogy komoly a rivalizálás a két pilóta között: az idei szahíri dupla kiesésük után például a Red Bull-os igen keményen kritizálta ferraris ellenfele megmozdulását.

leclerc-verstappen-redbull-1



A monacói és a holland versengése ráadásul egészen a gokartos időkig nyúlik vissza, Leclerc pedig a Sky Italiának adott interjújában – amelyből egyéb részleteket már idéztünk – el is ismerte, hogy fiatalon nagyon nem csípték egymást Verstappennel:

„Amikor kicsik voltunk, ki nem állhattuk egymást. De idővel egyre érettebbé váltunk mostanra, beszélünk egymással, szóval sokat fejlődtünk ilyen téren. Max egy jó srác, de végső soron miután felvesszük a sisakot, akkor visszatér a versengés közöttünk, ami már gokartos korunkban is megvolt.”

Leclerc egyébként arról is beszélt, hogy a Ferrari idei gyenge formája ellenére is mindig a győzelem lebeg a szeme előtt a futamokat megelőzően:

„Realistának, de egyúttal optimistának is kell lennünk. Azért vagyok itt a Ferrarinál, hogy a lehető leghamarabb nyerjek, de ez nem lesz egyszerű. De hiszek benne, valahányszor autóba ülök, még egy ilyen szezonban is, mint amilyen a mostani volt. Minden alkalommal a győzelemre gondolok a rajtrácson állva – még akkor is, ha tudom, hogy nehéz lenne és szerencsére lenne szükségünk hozzá. De hinnünk kell benne, amikor az autóban ülünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: