DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Zavar, ha arrogánsnak neveznek

Az érdekből barátkozók kiszűrése végett bezárkózott, de nem lett más ember: a Ferrari versenyzője hangsúlyozza, apja és Jules Bianchi tanácsát követve továbbra is két lábbal áll a földön.

Nem egyszerű a világ egyik legismertebb autóversenyzőjeként szerénynek és közvetlennek maradni – egyes vélemények szerint Charles Leclerc-en, a Ferrari reménységén is jelentkeztek már a sztárallűrök, és a monacói arrogánsabbá vált, mint néhány évvel ezelőtt volt. A 23 éves pilótát zavarják ezek a jelzők, ő csak azokat akarja kiszűrni, akik érdekből keresik a társaságát.

„Más megjegyzéseknél érzékenyebben érint, ha arrogánsnak neveznek, mert nagyon is jól tudom, hogy én nem változtam meg. Minél jobban előrehalad a karrierem, annál többen akarnak barátkozni velem, egyértelműen nem azért, mert kedvelnek mint embert, hanem mert a Ferrari versenyzője vagyok. Ezért zárkóztam be egy kicsit, de ez nem arrogancia, nem változtam semennyit” – mondta a Sky Italiának adott interjúban Leclerc.



„Édesapám és Jules is mindig azt mondták nekem, maradjak két lábbal a földöm. A karrieremben minden nagyon gyorsan haladt, mindig a megfelelő irányba, de ezt a tanácsot végig a fejemben tartottam. Ezért zavar jobban, ha azt a szót használják, mint más jelzők” – beszélt arról a monacói, hogy érzése szerint ő ugyanaz az ember, mint a Ferrari előtt volt, ezért igazságtalan arrogánsnak bélyegezni őt.

Nem ért egyet azzal az állítással sem, hogy a Ferrari szezonját a legjobb lenne teljesen elfelejteni: bár a csapat negyven éve végzett utoljára ennyire hátul a világbajnokságban – idén hatodik lett a konstruktőrök között –, Leclerc szerint a pocsék évből is le lehet vonni tanulságokat.

„Én nem jelentenék ki ilyet. Egyértelmű, hogy sok tekintetben nagyon nehéz év volt. Az autó komplikálttá tette, nem számítottunk rá, hogy ennyit fogunk szenvedni. El kellett fogadnunk ezt a szituációt, ki kellett elemeznünk és azon kellett dolgoznunk, hogy fejlődjünk. És bár nehéz volt, elégedett vagyok azzal, ahogy ezt tettük. Másfelől azért sem lenne helyes elfelejteni ezt a szezont, mert az ilyen években fejlődünk a legtöbbet. Én is úgy érzem, hogy változtam mint versenyző, és azt hiszem, ez segíteni fog minket csapatként” – mondta el a bajnokság nyolcadik helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: