DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc: Én most voltam a legjobb

A Ferrari monacói F1-es pilótája szerint neki személy szerint ez volt az eddigi legjobb szezonja a sportágban, elégedett azzal, ahogy a dolgai alakultak, pedig sokszor kockáztatott.

Charles Leclerc szerint a 2020-as volt eddigi legjobb szezonja a Formula-1-ben, már ami a saját teljesítményét illeti. A még mindig nagyon fiatal monacói pilóta egy évet versenyzett a Saubernél, tavaly került át a Ferrarihoz, ahol idén már át is vette az uralmat, egyértelműen rá építik a jövőt, ezt pedig ebben az évnem meg is hálálta néhány egészen parádés produkcióval.

00120036_353



"Szerintem ez a legjobb szezonom a Formula-1-ben" - idézi Leclerc szavait a Formula1news.co.uk. "Azok alapján, amit a pályán mutattam, nagyon elégedett vagyok az idényemmel, úgy érzem, hogy most nyújtottam az eddigi legjobb teljesítményemet. Kockáztattam és ezeket sokszor bejöttek, sok pontot hoztak a csapatnak. Néhány esetben ezek nem jöttek be, olyankor pontokba kerültek, de összességében pozitívnak értékelem" - magyarázta.

"Szerintem csapatként sokat tanultunk ebből a szezonból, ami erősebbé tesz minket a jövőben, remélhetőleg ezt a következő évben meg is tudjuk majd mutatni. Azt nem tudom, hogy jövőre képesek leszünk-e nagyot előrelépni, de akármekkorát is lépünk, az biztos, hogy a jó irányba tesszük. Már alig várom a következő idényt, hogy lássan, mennyit javulunk" - tette hozzá a Ferrari ásza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: