DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Nem hiszem, hogy volt még egy ilyen karaktere az F1-nek

A 2020-as szezont követően még inkább aktuális lehet a kérdés: ki a jobb pilóta? Lewis Hamilton vagy Michael Schumacher? Nico Rosberg szerint két különböző karakterű versenyzőről beszélünk.

A mögöttünk hagyott 2020-as szezonban Lewis Hamilton megszerezte hetedik világbajnoki címét, de a legtöbb futamgyőzelem ranglistáján már meg is előzte Michael Schumachert, így idén már valóban joggal vetődhet fel a kérdés, hogy melyikőjük minden idők legjobbja.

A turbó hibrid éra kezdete óta egyetlenegy pilóta tudta legyőzni Lewis Hamiltont és ezáltal megszerezni a világbajnoki címet, Nico Rosberg, aki Michael Schumachert is legyőzte a Mercedesen belül, mikor a német visszatért három szezonra.



A 2016-os világbajnok mondta el a Frankfurter AS-nek, hogy szerinte melyikük a jobb: „Schumacher volt minden idők legkomplettebb autóversenyzője” – mondta Nico Rosberg, aki tehát inkább honfitársa mellett tette le voksát, mint volt csapattársa mellett. Meg is indokolta döntését.

„Az, ahogyan hozzáállt ehhez a sporthoz, az elhivatottsága, a motivációja, hogy egyre jobbá és jobbá váljon, igencsak hatalmas volt. Nem gondolom, hogy azóta ez megtörtént a Formula-1-ben egy második alkalommal.”

Lewis Hamilton egy igazi született tehetség, aki rendkívül meggyőzően és gyorsan tud vezetni bármilyen versenyautót, ő egy másik bolygóról jött. Beül egy autóba és rögtön képes vele gyorsan menni, ami egészen elképesztő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: