DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mick Schumacher megvédte Hamiltont Verstappennel szemben

Az F1-be jövőre visszatér a Schumacher név, amitől az embereknek a hétszeres világbajnok jut eszébe, de ez a legújabb F2-es bajnokot cseppet sem zavarja. Hamiltont megvédte Verstappennel szemben.

Jövőre ismét az M. Schumacher lesz látható az egyik autón a Formula-1-ben, így 2012 után visszatér a legendás név a Formula-1-be. Édesapja visszavonulása után kilenc évvel bemutatkozik Mick Schumacher.

A Formula-2 legújabb bajnoka elárulta, mit jelent az számára, hogy egy ilyen örökséget kell a hátán cipelnie: „Sosem volt azzal gondom, ha valaki felhozta az édesapámat vagy éppen vele mért össze engem” – mondta a kis Schumacher a Corriere della Serának.



„Megtiszteltetés, hogy egy ilyen fontos emberhez mérnek engem, hogy vele említenek egy lapon. Ez engem csak még inkább elhivatottá tesz és arra ösztönöz, hogy a tőlem telhető legtöbbet nyújtsam. Nem teherként tekintek erre.”

Ezt követően Mick Schumacher védelmébe vette az apja rekordjait szépen lassan ledöntő Lewis Hamiltont is Max Verstappennel szemben, aki azt állította, hogy azzal a Mercedesszel szinte bárki világbajnok lehetne.

„Ha rátekintünk egy olyan bajnokra, aki egy egész érát dominál, akkor lehet, hogy elsiklunk valami fontos felett: ez óriási munkát igényel. Ugyanez vonatkozik Hamiltonra és édesapámra is, egyáltalán nem hétköznapiak az ilyen sikerek. Igazából egy jéghegyet kell megmászniuk, aminek mi leggyakrabban csak a vízből kibukkanó csúcsát látjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: