DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: Albon ezt nem volt képes megcsinálni

Olyan dolgot várnak a Red Bullnál Sergio Pereztől, amelyre Alexander Albon eddig nem volt képes - azt viszont hangsúlyozták, hogy a mexikói pénze nem számított a döntéshozatalnál.

Továbbra is vannak megszólalások Sergio Perez Red Bullhoz igazolásával kapcsolatban, most éppen a La Gazzetta dello Sport készített interjút dr. Helmut Markóval, az energiaitalosok egyik fő döntéshozójával, aki nagyjából elmondta, hogy miért kellett a mexikói - újdonság nincs a szavaiban, igazából mindannyian tudjuk az indokokat.

"Két okból szerződtettük le Perezt. Először is: nagyszerű szezont teljesített néhány impresszív eredménnyel és jól ismeri a Mercedes motorjait. Perez szponzorai szintén fel fognak tűnni az autónkon, de az nem igaz, hogy emiatt igazoltuk le" - mondta az olasz lapnak Marko, aki nem tagadta, hogy Nico Hülkenberggel szemben például pont az szólt, hogy nem ismeri annyira a Mercedes erőforrásait, mint Perez.

00120031_026



"Azért jön ő a Red Bullhoz, mert szükségünk volt egy erősebb második pilótára azért, hogy jobban tudjunk variálni a stratégián. Albon ezt nem volt képes megcsinálni ebben az évben, mert túl messziről kellett megérkeznie, így a Mercedesnek könnyű dolga volt Max ellen, mert utóbbi egyedül maradt" - tette hozzá Marko, aki rögtön meg is cáfolta saját szavait, mert azt mondta, hogy igazából nincs náluk olyan, hogy első és második számú pilóta, nem másodhegedűsnek szerződtették Perezt.

Marko szerint egyébként az Alpha Taurinál még van tartalék és ők is tehetnek előrelépést, amelyben kulcsszerepet szánnak Pierre Gaslynak, így őt mindenképpen a második csapatnál akarták tartani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: