DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért döntött Perez mellett a Red Bull

Christian Horner szerint ők mind azt akarták, hogy Alex Albon maradhasson Max Verstappen csapattársa, de az év végén értékelték a teljesítményeket és meghoztak egy döntést.

Hosszas huzavona után végül a Red Bull azt jelentette be, hogy Sergio Perezt igazolja le Alexander Albon helyére 2021-re, Christian Horner csapatfőnök pedig évösszegző írásában szót is ejtett erről a témáról. Mint írta, nem volt egyszerű döntés, de egyszerűen a lehető legerősebb felállást kellett összehozniuk annak érdekében, hogy valós kihívói lehessenek a Mercedesnek az előttünk álló szezonban.

"Max 2021-es csapattársának kiléte vita tárgya volt és emiatt néha nagyon nagy nyomás helyezedett Alexre. Ő viszont ezt extrém jól kezelte és lenyűgözött azzal, amit ebben az időszakban mutatott erőben, rugalmasságban. Mindannyian azt akartuk, hogy Alex megtartsa az ülését 2021-re, emiatt döntöttünk úgy, hogy a teljesítményét majd a szezon végén értékeljük, amikor minden adat rendelkezésre áll" - írta Horner. 

00120036_141



"Megnéztük a különbségeket a két pilótánk között, egyúttal Sergio erős teljesítményét is, különösen a szezon második felében és ezek alapján úgy döntöttünk, hogy Sergio kapja az ülést a következő évre. Alex fontos tagja marad a csapatnak, a 2022-re való fejlesztésre fog koncentrálni és természetesen nagy esélyese egy ülésnek a jövőre nézve. Ő az egyik legszerényebb, legalázatosabb pilóta, akivel valaha is együtt dolgoztunk és nagyon sokra tartjuk őt a csapatnál" - magyarázta tovább a Red Bull vezére.

"Ezzel azt is eldöntöttük, hogy 2007 óta először a programon kívüli versenyzőt foglalkoztatunk, de a lehető legerősebb felállásra van szükségünk ahhoz, hogy harcolni tudjunk a Mercedesszel. Sergio tapasztalata kritikus lesz a következő szezonban és alig várjuk már, hogy üdvözölhessük a csapatban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: