DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Megvan a Red Bull második pilótája

Öt nappal a szezonzáró után a Red Bull végre pontot tett a találgatások végére, és megnevezte Max Verstappen 2021-es csapattársát, Sergio Perezt.

A bejelentés alapján a Formula-1 legfrissebb futamgyőztese, az egyéni bajnokság negyedik helyezettje, Sergio Perez ülhet a Red Bull 2021-es autójába. A kétszer dobogóra álló, de összességében a várhatótól jóval gyengébb teljesítmény nyújtó Alexander Albon nem csupán a nagycsapat ülését, de az F1-es versenyzői helyet is elveszti, a thaiföldi a csapat tartalékversenyzője lesz.

A Red Bull közleménye alapján Perez egyéves szerződéssel csatlakozott az istállóhoz. A szöveg arra is kitér, hogy a mexikói leigazolása kifejezetten az utolsó nagydíjakon nyújtott szereplésnek, köztük a szahíri győzelemnek köszönhető.



A Motorsport.com információi szerint Albont csak pénteken délután, röviddel a bejelentés előtt tájékoztatta arról Christian Horner csapatfőnök, milyen döntés született. Erre utal, hogy a Red Bull sajtóközleményében csak Perez és Horner szólalnak meg.

„Hihetetlenül hálás vagyok a Red Bullnak, hogy megadják ezt a lehetőséget a 2021-es versenyzésre” – mondta a Racing Pointtól érkező Perez, 2007 és Mark Webber óta az első, aki nem a Red Bull utánpótlásnevelő-programjából érkezett az első csapathoz. „Abban, hogy bajnokságra esélyes csapatnál versenyezhessek, Formula-1-es bemutatkozásom óta reménykedek. Büszke pillanat lesz Max oldalán, a Red Bull színeiben a rajtrácsra lépni. Biztos lehet mindenki abban, hogy teljes figyelemmel összpontosítok a következő szezonra. A csapat győztes mentalitással rendelkezik, akárcsak én. Tudom, hogy azért vagyok itt, hogy teljesítsek és segítsek a csapatnak újabb bajnoki címért küzdeni.”

A csapatfőnök, Christian Horner ezt mondta a bejelentésről: „Alex értékes tagja a csapatnak, hosszú és nehéz gondolkodást követett a döntés. Miután alaposan kiértékeltünk minden vonatkozó adatot és teljesítményt, úgy döntöttünk, Sergio a megfelelő versenyző, hogy Max partnere legyen 2021-ben. Alex is fontos része marad a csapatnak teszt- és tartalékpilótaként, elsődlegesen a 2022-es fejlesztésre fókuszálva. Szeretnénk megköszönni neki a kemény munkát és hozzájárulást” – olvasható a közleményben Horner kommentárja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: