DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Februárig is elhúzódhat Hamilton szerződése

Bár a Mercedes által elhintett jelekből arra is lehetett gondolni, hogy Lewis Hamilton szerződéshosszabbítását is az FIA gáláján jelentik be, az istálló új háromfős vezetősége még mindig csak óhajtómódban tud beszélni a brit maradásáról.

Így, hogy már a Red Bull is véglegesítette versenyzői felállását, az a furcsa helyzet állt elő, hogy már csak a világbajnok csapat világbajnok versenyzőjének ülése kérdéses 2021-re. Bár kevesen tudják elképzelni, hogy a brit hátat fordítana az F1-nek, a tárgyalások szokatlanul hosszú ideje húzódnak, a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff szerint pedig legrosszabb esetben talán két hónapnál is többet kell még várni a bejelentésre. A Mercedes közösségi oldalán megjelent egyik csütörtök esti bejegyzést ugyan erős utalásnak lehetett értelmezni arra, hogy az FIA gáláján Hamilton maradását is megerősítik, erre végül nem került sor, csupán a csapat tulajdoni szerkezetének átalakulása lett a nagy hír. 

„Az elmúlt hét év sikeres bajnoki sorozatának fényében nem látok rá okot, miért ne folytatnánk” – idézi Wolff szavait a Racefans. „A legjobb formájában van, és még ott is lesz egy darabig. A prioritás végig az volt, hogy a bajnoki cím megszerzésére koncentráljunk, és ne hagyjuk magunkat megzavarni ezekkel az olykor nehézkesen haladó tárgyalásokkal. De aztán lecsapott a Covid, ami kicsit elodázta a dolgokat, ám nem aggódunk, hiszen végül úgyis megoldjuk. Nem tűzünk ki rá viszont egy konkrét határidőt, mert akkor csak a média is nyomást helyezne ránk, hogy miért nem írtuk még alá. Tudjuk, hogy előbb-utóbb el kell intéznünk, legkésőbb a tesztek kezdetéig.” A csupán háromnapos előszezoni tesztelés március 2. és 4. között zajlik majd.

A Wolffhoz hasonlóan a Mercedes csapatában immár egyharmados részaránnyal rendelkező Ineos-vezér, Jim Ratcliffe, valamint a Daimler-főnök Ola Kallenius elmondták, örülnének Hamilton maradásának, a döntést azonban teljes mértékben az istálló életét mindenkinél jobban ismerő Wolffra bízzák. 

hamilton_11



„Számomra nagyon egyértelmű, hogy Lewis vagy a legnagyobb, vagy a valaha élt három legnagyobb versenyző egyike” – méltatta a hétszeres bajnokot Ratcliffe. „A versenyzői döntéseket azonban jórészt Totóra hagyom, hiszen ő irányítja a csapatot. Azt viszont elmondhatom, hogy Lewis képességeiben semmiféle visszaesés nem tapasztalható: továbbra is a csúcson van, annak dacára, hogy már 35 éves.”

Kalleniust pedig amiatt is szoros viszony köti a brithez, hogy már jóval F1-es debütálása előtt megismerkedhetett vele. „A Mercedes egyik embereként a McLarennél dolgoztam 2002-3-ban, mielőtt a motorrészlegre kerültem, és azóta figyeltem Lewis előmenetelét a különféle sorozatokban” – mondta a Daimler svéd vezérigazgatója. „Azt hiszem, 15 éves volt, amikor először találkoztunk. Már akkor is azzal viccelődtünk, hogy ő a következő F1-es világbajnok, de persze még nem tudhattuk, hogy mi fog következni. Szeretnénk vele folytatni az együttműködést, de Toto dolga, hogy tető alá hozza.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: