DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Villeneuve: A Ferrari Leclerc-nek dolgozott

A korábbi világbajnok szerint a csapat teljesen elfordult Sebastian Vetteltől, aki maximum a bankszámlájának örülhet és annak, hogy véget ért ez a keserves év.

1997 világbajnok, Jacques Villeneuve szerint a Ferrari egyértelműen Charles Leclerc-t támogatta idén és egyáltalán nem foglalkozott Sebastian Vettel igényeivel, az autót is maximálisan a monacóira szabta, dacára annak, hogy a német azzal egyáltalán nem tudott gyorsan menni. Úgy érzi, hogy a négyszeres világbajnok örül, hogy megszabadult a csapattól.

"Nagyon nehéz év volt ez Vettel számára, egy igazi gyötrelem. Örülhet, hogy hazamehet, most újratöltheti az akkumulátorait és elkezdhet gondolkodni a következő szezonon" - idézi Villeneuve szavait a Formula1News.co.uk.

00120037_132



"Vettel mindent megcsinált a Ferrarinak, az utóbbi években viszont a Ferrari láthatóan Charles Leclerc-nek tett meg mindent, még az autót is neki készítették. Vettel idén nem kapott jó autót a Ferraritól, de a múltban igen, ám azokban a pillanatokban ő vétett túl sok hibát. Idén nyilván a csapattal és az autóval volt probléma. Ezt megelőzően ő volt a hős, aki segíti a Ferrarit, aztámn hirtelen minden Leclerc-ről szólt" - magyarázta a kanadai.

Villeneuve azonban még hozzátette, hogy Vettel ezzel együtt is a második legjobban fizetett pilóta volt a mezőnyben, ami talán némi kárpótlást jelent neki ezért az időszakért. "Legalább ránézhet a számlaegyenlegére és nevethet egyet" - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: