DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Új néven, de 2025-ig marad Interlagosban az F1

Az F1 hivatalosan is megerősítette, amit már hetek óta sejteni lehetett: 2025-ig meghosszabbították az interlagosi pálya szerződését, amely ezentúl a Sao Pauló-i Nagydíjnak fog otthont adni.

Sao Paulo polgármestere már november közepén arról beszélt, hogy rövidesen ötéves, azaz 2025-ig szóló szerződést fognak kötni a Liberty Mediával, amely garantálná, hogy továbbra is Interlagosban rendezzék meg a Formula-1-es Brazil Nagydíjat. Ennek azok után volt különös jelentősége, hogy felmerült, hogy Rio de Janeiróba, egy vadonatúj pályára költözne át a verseny, ám a környezetvédők ellenállása miatt ez a projekt nem valósul meg (legalábbis egyelőre).

interlagos-f1-start-dppi



Szerda este pedig az F1 hivatalosan is megerősítette, hogy 2025-ig Interlagosban marad a Brazil Nagydíj. Csakhogy azt már nem Brazil GP-nek fogják hívni, hanem Sao Pauló-i Nagydíjnak – igaz, a közleményben mindkét módon hivatkoznak rá.

A névváltás összefüggésben van azzal, hogy új promóter felel majd a futamért, így hosszú-hosszú évek után Rohonyi Tamás már nem lesz érintett a szervezésben. Az új promóter a Brasil Motorsport lesz, amely cég egy Abu Dhabi-i befektetési vállalat, a Mubadala tulajdonában van. Az F1-es együttműködés vezetésére a sportban és szórakoztatóiparban járatos Alan Adlert nevezték ki.

Jövőre a tervek és a korábban kiadott előzetes versenynaptár szerint (amelyre értesüléseink rövidesen a Motorsport Világtanács is rábólinthat) november 14-én rendezik a Sao Pauló-i Nagydíjat, ha a koronavírus-járvány is lehetővé teszi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: