DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ünnep a McLarennél, megvan a harmadik hely

A McLaren – bár ponthátrányban volt – nagy helyzeti előnybe került a konstruktőri harmadik helyért folytatott harcban azzal, hogy Perez csak az utolsó sorból indulhatott. Éltek is a lehetőséggel.

A McLaren számára is búcsúfutam volt az Abu Dhabi Nagydíj, két szempontból is: utoljára versenyzett náluk Carlos Sainz, de a Renault erőforrásait is a Mercedesére cserélik az előttünk álló télen.

A bánat helyett azonban inkább az örömre van oka a wokingiaknak, akik – bár tízpontos lemaradásban voltak a verseny előtt – megszerezték az összetettbeli harmadik helyet, visszaelőzve az egyetlen pontot szerző Racing Pointot.

Lando Norris az ötödik, a távozó Carlos Sainz pedig a hatodik helyen ért célba, így a világbajnoki pontversenyben a brit a kilencedik, a spanyol pedig a hatodik pozícióban végzett. Norris elmondta, hiányozni fog neki Sainz.

„Nem reménykedtem sok mindenben ismerve Sergio és a Racing Point tempóját, de megcsináltuk! Előre léptünk a negyedik helyről a harmadikra” – mondta Norris a Sky Sports-nak. „Szerintem a leginkább az játszott szerepet ennek a harmadik helynek a megszerzésében, hogy Carlosszal barátok vagyunk és segítettünk kihozni egymásból a maximumot.”

mclaren-p3-abudhabi



„Így jobb eredményeket érhettünk el és ennek köszönhetően több pontot tudtunk szerezni. Én tisztelem Carlost, ez pedig kölcsönös, mindig arra törekedtünk, hogy a csapat számára a lehető legjobb eredményt szállítsuk. Hiányozni fog” – zárta nyilatkozatát Norris.

Carlos Sainz utolsó versenyét teljesítette a McLaren pilótájaként: „Nagyon örülök, megérdemeltük. Nem voltunk az év egész részében a harmadik leggyorsabb csapat, de sikerült! Így kell befejezni a szezont” – ujjongott a spanyol.

Sainzot vizsgálták, amiért túlságosan lelassított a VSC alatt a bokszba hajtáskor, hogy ne tudják őt megelőzni, de végül nem kapott büntetést, ami egyébként sem befolyásolta volna a pontverseny végeredményét: „Próbáltam biztonságba helyezni magam a kiálláskor, de nem csináltam semmi olyasmit, amit ne tettem volna meg eddig is.”

„Hihetetlen két éven vagyunk túl a csapattal, örülök, hogy ennek a részese lehettem és folyamatosan fejlődni tudtunk. Rám egy új kihívás vár, amit már alig bírok kivárni, de most annak van itt az ideje, hogy a McLarennel megünnepeljük ezt a sikert” – mondta Carlos Sainz.

Zak Brown vezérigazgató szerint az ő jövő évi felállásuk a legizgalmasabb: „Lando nagyszerűen teljesített, Daniel (Ricciardo) pedig egy hétszeres győztes. Nehéz éven vagyunk túl, de sikerült befektetőket találnunk, Carlost és Landót pedig épp úgy megilleti a dicséret, mint a cég további 800 dolgozóját. Jó napon, sőt jó éven vagyunk túl.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: