DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kézre csapásként tekint a vereségre a Mercedes

A világbajnok alakulat csapatvezetője szerint az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon bebizonyosodott, hogy még nekik is vannak gyengeségeik. Bottasnak és Hamiltonnak is óvatosan kellett bánniuk a gumikkal.

Mind az időmérőn, mind a futamon kikapott Max Verstappen Red Bulljától a Mercedes kettőse a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon: Valtteri Bottas a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót, s igazából reális esélyük sem volt legyőzni a hollandot. A kvalifikáció után derült ki, hogy az MGU-K-val kapcsolatban vannak aggodalmaik, így valamelyest visszavettek a teljesítményből a világbajnok csapatnál, és maga Verstappen is azt gyanítja, hogy ez is szerepet játszott a futamon. Toto Wolff mindenesetre figyelmeztető jelként tekint az év utolsó fordulójára:

bottas-hamilton-mercedes-abudhabi-futam



„Látható, hogy mindenkinek vannak gyengeségei, és mi nem voltunk a legjobb formánkban ezen a hétvégén. Ez egyszerűen tény” – idézi a Motorsport.com a Mercedes csapatfőnökét. „A Red Bull megérdemelten győzött. Láthattuk, hogy Albon is nagyon jó versenyt futott, szóval elég jó autójuk is volt, s ha megfelelően működik a versenygépük, akkor mindketten jól tudnak teljesíteni. Albon talán még gyorsabb is volt nálunk a végén. Előttünk is végezhettek volna, így még rosszabb eredmény is kijöhetett volna nekünk. Úgy hagyjuk el ezt a versenyt, hogy rácsaptak a kezünkre. Nem volt a legjobb hétvégénk. Az autónk sosem hagyott cserben idén, talán csak most ezen az utolsó fordulón.”

Wolff azt is elmondta, hogy pilótáinak óvatosan kellett bánniuk az abroncsokkal, miután a VSC-fázist kihasználva korán kereket cseréltek: „Mindkettejüknek alaposan óvniuk kellett a gumikat, mert nem volt egyértelmű, hogy a kemény abroncsok kitartanak a végéig, szóval mindkettejükben több tempó volt. Láthattuk a végén, hogy az első szektorban nem igazán fordult az autónk az ötösben és a hatosban, és az utolsó szektor sem volt a legjobb már. Egyszerűen végig alulkormányzott volt az autónk. Jó autónk volt pénteken, szombaton már kevésbé. Próbáltunk mindkét irányba elmenni, gyengíteni a hátulján, de nem működött. Úgy gondolom, ez most valahogy nem jött össze.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: