DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Holnap jól megkergetjük Maxot

Elcsente a Mercedesek elől a pole-pozíciót Max Verstappen, a visszatérő Lewis Hamiltont pedig még Valtteri Bottas is megelőzte. Idén először – és utoljára – szenvedett vereséget a Mercedes szombaton.

Pár másodpercre úgy tűnt, hogy Valtteri Bottas megcsinálta a munka nehezét azzal, hogy megfutotta a leggyorsabb harmadik szektort, azonban Max Verstappen szabadedzéseken mutatott tempója az időmérő edzésen sem maradt el.

Az Abu Dhabi időmérője lett így az egyetlen, melyen nem Mercedes-motoros autó szerezte meg a pole-pozíciót. Bottas szerint apróságokon ment el ma a pole-pozíció számukra.

„Már a harmadik szabadedzésen is láthattuk, hogy a Red Bull és főleg Max nagyon gyors volt. Mi nem tudtuk úgy kihasználni a lágy gumikban rejlő potenciált, ahogyan kellett volna, a közepesek igazság szerint jobban is feküdtek nekünk” – mondta David Coulthardnak a finn.



„Előrébb léptünk, de nem tudtunk kihozni mindent az autóból és a gumikból. Nem voltam maradéktalanul elégedett a körömmel, az autó egyensúlya nem volt tökéletes, ma nüanszok döntöttek.”

„A kvalifikáció vége felé kissé lehűlt a levegő, emiatt pedig többet kellett küzdenem az autó elejével. Javulnunk kellett volna a Q2 után, de a Red Bull minden részletet tökéletesen a helyére tett a kirakósban az időmérő végére.”

Lewis Hamilton azok után, hogy a múlt heti Szahíri Nagydíjat koronavírus-fertőzés miatt kihagyta, egy harmadik hellyel tért vissza: „Hálás vagyok, hogy újra itt lehetek a csapattal, amellyel újabb csodás évet tudhatunk magunk mögött.”

„Eleinte csak próbáltam visszarázódni, úgy éreztem, hogy kicsit kiestem a ritmusból, de Max megérdemli, hogy így zárja ezt az évet. Persze holnap azért megpróbáljuk megdolgoztatni a pénzéért. Szeretek az élről indulni, de így legalább izgalmasabb lesz a verseny” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Ezen a pályán nehéz előzni, talán a stratégia dönthet majd, azonban nem számítok egynél több kiállásra, mivel hosszú a bokszutca és az onnan kivezető út is. Majd meglátjuk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: