DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Wolff: Csütörtök-pénteken negatív lehet Lewis tesztje

Toto Wolff azt mondja, hogy Hamilton nincs igazán jól, de ha az orvosok jóslatai bejönnek, akkor még a hétvége előtt negatív teszteredménye lehet és kigyógyulhat a koronavírusból.

Toto Wolff szerint jó úton halad a visszatérés felé Lewis Hamilton: a világbajnok koronavírusos, emiatt hagyta ki a hétvégi Szahíri Nagydíjat, de a szezonzárón, Abu Dhabiban már szeretne visszaülni a Mercedesbe. Ez azért eléggé erőltetett menet lesz, ha így lesz, ugyanis csütörtökön jár le a karantén, ha akkor negatív teszteredményt produkál, akkor engedélyezik a hétvégi szereplését - tíz nap fekvés és betegeskedés után azért nyilván messze lenne a topformától a brit.

lewi



"Elég csúnya az, amiben most benne van, ha pedig valaki nem otthon van, hanem egy hotelszobában fekszik, akkor az természetesen kényelmetlen helyzet. Viszont szerintem jó úton jár a visszatérés felé. Ha a doktorok előrejelzése helyes, akkor negatív lehet a teszteredménye csütörtökön, vagy pénteken" - mondta erről Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője a Sky Germany kérdésére. Azt Wolff már korábban elárulta, hogy Hamilton nem érzi magát túl jól, tünetei vannak a koronavírustól, de szerencsére komoly baja nincs.

Az istálló még nem jelentette be, hogy ki vezetheti az autóit Abu Dhabiban, de George Russell parádés debütálása nyomán már megindultak a találgatások - van, aki szerint éppen Russell "kényelmetlenül jó" szereplése miatt kellene visszaülnie Hamiltonnak, mások szerint viszont nyilván emiatt kaphatna még egy esélyt a fiatal, ami valószínűleg elég kellemetlenül érintené Valtteri Bottast...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: