DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lawrence Stroll: Perez megérdemelné a Red Bullt

A Racing Point tulajdonosa és Otmar Szafnauer csapatfőnök is reméli, hogy az F1-es Szahíri Nagydíjon első futamgyőzelmét szerző mexikói 2021-ben is a mezőny tagja lesz.

Sergio Perez karrierje első Formula-1-es nagydíjgyőzelmét aratta vasárnap a Szahíri GP-n, aminek köszönhetően az összetett tabellán is a negyedik helyre lépett elő, mégis előfordulhat az az abszurd helyzet, hogy jövőre nem lesz ülése. Az egyetlen opció számára a Red Bull, amennyiben nem szavaznak tovább bizalmat Alexander Albonnak, de a mexikói már felkészült arra is, hogy csak 2022-ben térhet vissza a mezőnybe.

perez-dobogo-racingpoint-szahir



Lawrence Stroll, a Racing Point tulajdonosa, akinek a fia, Lance Stroll, valamint a Ferraritól érkező Sebastian Vettel fog jövőre az Aston Martinná alakuló istállónál vezetni, reméli, hogy Perez megkapja a lehetőséget: „Checo fantasztikus érték, és elég sok éve az volt már ennél a csapatnál, amikor megérkeztem ide. Egyértelműen bizonyítja minden hétvégén, hogy megérdemli, hogy autóba üljön jövőre, és remélem, övé is lesz az a Red Bull-ülés” – idézi idősebb Strollt a Sky F1.

Hasonlóan vélekedett Otmar Szafnauer csapatfőnök is, aki a Reutersnek nyilatkozott: „Abszolút megérdemli, hogy a Formula-1-ben szerepeljen. Nagyszerű munkát végzett ma, ahogy nagyszerű munkát végzett egész szezonban. Egyértelműen megérdemel egy helyet a rajtrácson.”

Stroll egyébként elmondta: reméli, a bahreini siker csak az első volt a sok közül, amelyet immár Aston Martinként érhetnek majd el a jövőben. „Amit elfelejtenek az emberek, hogy ez már akkor is remek csapat volt, amikor felvásároltuk. 400 ember dolgozik itt, ami nagyjából fele az ellenfeleink létszámának, a költségvetésnek kevesebb mint a feléből gazdálkodnak, mégis néhány éven keresztül a negyedik helyen végeztek. Szóval nem kellene nagy meglepetésnek lennie, hogy ezt ma elérték. Hoztam magammal némi anyagi támogatást és vezetői képességeket, amire szüksége volt a csapatnak, hogy még versenyképesebb legyen. Ez a mai nap az eredménye ennek, és remélhetőleg még sok ilyen nap lesz a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: