DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Igazi balf*sznak tűnhettem

Valtteri Bottas úgy érzi, totális bal****nak tűnt a hétvégi Szahíri Nagydíjon azok szemében, akik nem követik a Formula-1-et, és csak erre a versenyre kapcsolódtak be.

Ugyan szombaton még megszerezte a finn pilóta a pole-pozíciót a Lewis Hamiltont helyettesítő George Russell előtt, azonban a vasárnapi versenyen már csak bottal üthette csapattársa nyomát a rajtot követően, akiért a hírek szerint élénken érdeklődik a Red Bull.

A finn versenyző épp ezért úgy érzi, hogy hétvégi teljesítménye nyomán azok szemében, akik nem követik a Formula-1-et hétről hétre, semmirekellőnek tűnt: „Ha valaki nem követi itt a dolgokat, azok számára komplett balf*sznak, egy viccnek tűnhettem, ami nem igazán tüntet fel engem jó színben.”

Bottas végül csak 8. lett


„Nagyon rossz versenyen volt, az emberek pedig azt fogják mondani, hogy idejön egy új srác, aki egyből megver engem. Ez nem igazán ideális számomra. Tudtam, hogy a rajt után fontos lesz a pályán elfoglalt pozíció, így nagy kár érte, hogy elvesztettem az első helyet, de a második etapban elég komoly tempófölényben voltam” – mondta Bottas a verseny után.

„Tudtam, hogy szabad lesz köztünk a verseny és úgy tűnt, létre is jön a csata. Egyértelmű, hogy George egy hibamentes versenyt futott, de nem volt még minden lejátszva. Magabiztos voltam, sokkal jobb volt az autó a kemény keverékeken.”

„Még nem dőlt el a verseny, mikor elkövettük a bokszban azt a hibát, ami végül mindent megváltoztatott. Később jöttem ki a verseny elején a közepeseken, így a végén nagyobb eséllyel támadhattam volna meg.”

„Furcsa érzés volt, mikor ugyanazokon a kerekeken jöttem vissza a kiállást követően, amikkel behajtottam a bokszba és még pozíciókat is veszítettem. Rémálomszerű utolsó köreim voltak, olyan voltam a pályán, mint egy bója.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: