DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen nem érti Leclerc bevetődését

Túlságosan agresszívnek és felelőtlennek nevezte a Ferrari pilótájának rajt utáni megmozdulását, amely miatt a monacói ütközött a későbbi győztes Perezzel, s a Red Bull hollandja is a falnak ment.

Rajtbalesettel indult a Formula-1-es Szahíri Nagydíj: Charles Leclerc a 4-es kanyar féktávján próbált meg beszúrni ellenfelei mellé, viszont belecsúszott Sergio Perez autójába. A mexikói ugyan folytatni tudta – sőt, a mezőny végéről visszazárkózva végül meg is nyerte a futamot! –, a Ferrari azonban kiesett, ahogy az ütköző autókat kikerülni nem tudó Max Verstappen számára is a falban ért véget a verseny. A Red Bull hollandja érthetően csalódott volt a történtek miatt, s elsősorban Leclerc felelőtlen manőverét okolja az eseményekért:

 

„A rajt nem volt rossz, de persze Valtteri majdnem összepréselt, úgyhogy el kellett vennem” – elemzett Verstappen, akit a Crash.net szakportál idéz. „Onnantól kezdve alapvetően arról szólt minden, hogy túléljem az autók között, nem tudom, miért voltak ennyire agresszívek és meggondolatlanok. Mindannyian az élbolyban mentünk, és végül három autó esett ennek áldozatul, kettő elég komolyan. Főleg azt nem tudom, Charles miért vetődött be úgy a 4-es kanyarban, főleg miért fékezett olyan későn. Checo nem látta, mi történik, ő szimplán csak blokkolta az első kereket, aztán pedig mivel Checo hátrafelé pörgött, én csak próbáltam kívül megúszni, hogy megsérüljön az autóm, de nem tudtam mit tenni.”

Leclerc eközben magára vállalta a felelősséget, bár szerinte részben szimplán balszerencsés eseménysorozatról volt szó: „Ötödik voltam, és fej-fej mellett haladtam Verstappennel vagy egy kicsit mögötte, és megpróbáltam megelőzni őt a 4-es kanyarban. Láttam Checót, de arra számítottam, hogy kívülről fogja támadni Valtterit és ott marad, de szerintem úgy döntött, visszajön belülre, én meg ott voltam, és már túl késő volt ahhoz, hogy visszalassuljak. Nem hiszem, hogy ez Checo hibája, nem őt hibáztatom: ha bárkit is lehet ma hibáztatni, az én vagyok. Viszont sokkal inkább balszerencsés helyzet volt, mintsem hogy felelőst keressünk.”

FRISSÍTÉS: A felügyelők Leclerc-t találták vétkesnek, akire háromhelyes rajtbüntetést róttak ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: