DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault akár a dobogót is elcsípheti?

A Renault számára megváltásként érkezhetett a Szahíri Nagydíj vonalvezetése, hiszen az egyszerű, gyors pályákon mára már azt mondhatjuk, hagyományosan jól teljesít a francia istálló autója.

A Renault már megmutatta a tavalyi és az idei monzai versenyen is, hogy nincs nagy gond autójuk motorerejével, amit a Szahíri Nagydíj pénteki napján csak még tovább erősítettek, miután a mindössze tíz kanyarral és három hosszú egyenessel tarkított aszfaltcsíkon a negyedik helyig jutottak.

„Jól sikerült a péntek” – jelentette ki határozottan Daniel Ricciardo. Az ausztrál délután a 9., este pedig a 8. helyen végzett, és elnyerte a tetszését az új vonalvezetés: „A pálya nagyon rövid, de nekem bejön! Az új középső szakasz a kedvencem, megetettünk már egynéhány kört és azt mondhatom, jó, hogy valami új dologba vágtunk bele!”



„Délután erősek voltunk, este pedig sikerült még tovább javulnunk, Esteban tempója pedig kifejezetten erős” – utalt Ricciardo renault-s csapattársa tempójára, aki mindkét szabadedzésen előtte végzett, a másodikon pedig egészen a 4. helyig tört előre.

„A második szabadedzésen még találtunk pár századot, amivel előrébb tudtunk lépni, ráadásul jól is szórakoztam, mivel belekeveredtem egy-két csatába a versenytársaimmal” – mondta a francia pilóta. „Ígéretesek a kilátásaink szombatra, de be is kell igazolnunk a tempónkat. Bár a középső rész rendkívül technikás, összességében kisebb leszorítóerővel megyünk, amihez jól alkalmazkodtunk idáig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: